Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Çınarcıklı hayırseverler, iki engelliye akülü tekerlekli sandalye bağışında bulundu.

        Sevim Özcan ve Sabiha Özdemir, Çınarcık Belediyesinin aylık olarak yayınlanan "GülenYüz Çınarcık Gazetesi"nde gördükleri haber üzerine akülü tekerlekli sandalye bağışlamak istediklerini belirtti.

        Çınarcık Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneğinin yaptığı araştırma sonrasında ilçede akülü sandalyeye ihtiyacı olan iki vatandaş tespit edildi.

        Mehmet Elkatmış ve Erol Tunç'a hayırseverler tarafından alınan akülü sandalyeler Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt'un da katıldığı törenle teslim edildi.

        Kurt, iki duyarlı vatandaşa gösterdikleri cömertlik için teşekkür ederek "Bu sayede ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı da mutlu etmiş olduk. Kendilerine çok teşekkür ederim. Çok güzel örnek oldular." dedi.

        Kurt, iki hayırsevere plaket hediye etti.

        - Beledi̇yeni̇n enerji̇si̇ kesi̇lmeyecek

        Çınarcık Belediyesi elektrik kesintilerinde hizmetin aksamaması için hizmet binasına jeneratör aldı.

        3 fazdan ayrı ayrı 190 amperlik akım çekerek, elektrik kesintilerinde otomatik olarak devreye giren dış mekan jeneratörü belediye hizmet binasına bağlandı.

        Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, yaşanan elektrik kesintisinde belediyenin hizmet etmeye devam edeceklerini belirterek, "Yeni aldığımız jeneratörle belediyemizde artık elektrikler kesilmeyecek ve belediyemize gelen vatandaşlarımız işlerini aksatmadan gönül rahatlığı ile yapabilecek. Elektrik kesintisinin yanında şebekedeki 3 fazdan biri 180 watın altına düşer veya 250 watın üzerine çıkarsa otomatik olarak şebekeyi keserek kendini aktif edecek jeneratör, böylece hizmet binasındaki elektrikli cihazları da koruma altına alacak. Jeneratör elektrik kesintilerinde hizmet binasına 12 saat boyunca kesintisiz elektrik sağlayabiliyor." dedi.

        - 8 Yaş Altı Satranç Festivali

        Yalova Belediyesinin organize ettiği, Türkiye Satranç Federasyonu ve İl Satranç Temsilciliği'nin desteklediği "8 Yaş altı Satranç Festivali" çocuklardan yoğun ilgi gördü.

        Yalova Belediyesi Açık Hava Satranç Parkında gerçekleştirilen festivalde, minik sporcular kendi aralarında kıyasıya mücadele etti.

        Satrancın sevdirilmesi amacıyla yapılan etkinliğe Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da katılarak miniklerin coşkusuna ortak oldu. Şenliğe katılan tüm sporculara madalya takdim eden Salman, başarılı çalışmalar neticesinde çok yakın zamanda kentten şampiyonların çıkacağını belirtti.

        Salman, çocukların küçük yaştan itibaren satrançla uğraşmaya başlayarak geleceğe yatırım yaptığını dile getirterek, "Velilerimizde onlara destek olarak katkı sağlıyor. Bugün burada minik yavrularımızdan aldığım enerji beni çok mutlu etti. İnanıyorum ki bu azimle çalışarak çok yakın zamanda bizleri gururlandıracak sonuçlara imza atmaya başlayacaklar. Etkinliğe destek olan Satranç Federasyonuna, İl Temsilciliğine ve organizasyonda emeği olan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. " dedi.

        - 30 Ağustos Zafer Bayramı

        Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

        26 Ağustos 1922 de başlayıp, 30 Ağustos 1922 Dumlupınar'da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesinin, tarihin en önemli başarılarından biri olduğunu ifade eden Becan, şunları kaydetti:

        "30 Ağustos, ulusumuzu esir etmek isteyen güçlere karşı, toplumun tüm kesimlerinin dil, din, ırk, mezhep ve inanç farkı gözetmeksizin bir araya geldiği, yan yana, omuz omuza mücadele vererek zafer destanının yazıldığı gündür. Türk milletini güçlü kılan, işte bu yurt sevgisi, birlik ve beraberliğidir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler