Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - 30 Ağustos Zafer Bayramı Sivas'ın Ulaş, Şarkışla ve Gürün ilçelerinde törenlerle kutlandı.

        Ulaş ilçesindeki tören, Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler ve askerler şiir okudu.

        Günün önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Uzman Çavuş Tayfun Can, Türk Silahlı Kuvvetlerinin dün olduğu gibi bugünde kendisine verilecek her türlü görevi yapacak azim ve kararlılık içerisinde olduğunu belirterek, "Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Türk ordusu mukaddes vatan topraklarını korumaya ve savunmaya her zaman hazırdır. Bu bayram, Türk milletine ve onun bağrından çıkan kahraman ordusuna kutlu olsun." dedi.

        Daha sonra Ulaş Kaymakamı Orhan Altun makamında tebrikleri kabul etti. Törene, İlçe Jandarma Bölük Komutan Kıdemli Başçavuş Erkan Özkan, Ulaş Belediye Başkanı İsrafil Göçgün, İlçe Emniyet Amir Vekili Fahri Doğan, askerler, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

        - Şarkışla

        Şarkışla ilçesindeki tören ise İlçe Kaymakamı Akif Pektaş, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Çağlayan Öztürk ve Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz’un tebrikleri kabulüyle başladı.

        Pektaş, Öztürk ve Oğuz daha sonra Şehitler Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

        - Gürün

        Gürün ilçesinde de Kaymakam Fatih Özdemir, Jandarma Komutanı Üsteğmen Ethem Gökboğa ve Belediye Başkanı Nami Çiftçi Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

        Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gürün Askerlik Şubesi Başkanı Ali Yumuşakdemir, 30 Ağustos Zaferinin ulus için bir dönem noktası olduğunu söyledi. Yumuşakdemir, "Bu zafer Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde çelikleşmiş milli birlik ve beraberlik ruhu içinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkıyla yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir." diye konuştu.

        Daha sonra Özdemir, makamında tebrikleri kabul etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler