Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Giresun'un Tirebolu ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 19 kişiden 12'si tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma doğrultusunda 28 Ağustos'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve içlerinde kamu görevlilerinin de bulunduğu 19 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden 12'si mahkemece tutuklanırken, 7 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında haklarında arama kararı çıkarılan 5 kişinin yakalanması için de çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

        Öte yandan Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından FETÖ soruşturması kapsamında öğretmenlere yönelik gözaltı işlemleri de sürüyor.

        Bu sabah haklarında yakalama kararı çıkarılan 30 öğretmenden 24'ü gözaltına alındığı, 6 kişinin ise aranmasına devam edildiği belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler