Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UŞAK (AA) - Uşak'ın Eşme ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi

        Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan tören, Eşme Kaymakamı Ozan Gazal, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Ramazan Güçlü, Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin'in Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı.

        Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini hitaben konuşma yapan Jandarma Astsubay Çavuş İsmail Suna, 30 Ağustos'un Türk milletinin tarihi günlerinden biri olduğunu ve yurdun düşmandan temizlendiği günün 94. yıl dönümünü kutladıklarını hatırlattı.

        Suna, "Malazgirt zaferiyle Anadolu'ya ayak basan milletimiz daha sonra üç kıtaya yayılmış ve zamanın en büyük ve en güçlü devletini kurmuşlardır. Ne var ki birinci dünya savaşı sonunda gelişen olaylar bu devleti parçalanma tehlikesi ile karşı karşıya bırakmıştır. Bizimle boy ölçüşemeyen medeniyetler Malazgirt'in intikamını almaya çalışmışlardır. Türk milleti hiçbir zaman esir yaşamamış ve bundan sonra da yaşamayacaktır.Türk milletinin bağrından çıkan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919 da Samsun'da başlatılan bağımsızlık mücadelesi 30 Ağustos 1922'de büyük taarruz ve başkomutanlık meydan muharebesiyle düşmanı yok edip büyük bir zafer kazanılarak sonuçlanmıştır." ifadelerini kullandı.

        Konuşmanın ardından, öğrenciler 30 Ağustos ile ilgili şiirler okudu. Program, Kaymakam Ozan Gazel'in Sabancı Öğretmenevi'nde tebriklerin kabulüyle sona erdi.

        Törene, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Ramazan Güçlü, Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler