Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Demokratik Kongo Cumhuriyeti Ticaret Odası Başkanı Jean Calvin Mbwesolusey başkanlığındaki iş adamları heyeti, EXPO 2016 Antalya sergi alanını ziyaret etti.

        EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin ilk EXPO'su olan EXPO 2016 Antalya'nın katılımcıları arasında yer alan Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden gelen iş adamları, Aksu ilçesindeki sergi alanını gezdiler.

        Demokratik Kongo Ticaret Odası Başkanı Jean Calvin Mbwesolusey ve ülke komiseri Andy Kabungulu, VIP binasında EXPO 2016 Antalya Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök tarafından karşılandı. Ülke komiseri Kabungulu, EXPO 2016 Antalya anı defterini imzaladı ve karşılıklı hediye takdimleri yapıldı. Heyet daha sonra buggylerle 112 hektarlık alanı ve Demokratik Kongo Pavilyonunu gezdi.

        Demokratik Kongo Cumhuriyeti Ticaret Odası Başkanı Jean Calvin Mbwesolusey, ülkesi ile Türkiye arasında başta tekstil ve mücevher ticareti olduğuna dikkat çekip, "EXPO 2016'ya ülke olarak katılmaktan onur duyuyoruz. Etkileyici bir EXPO, hayran kaldık." ifadesini kullandı.

        Büyükelçi Kök de EXPO 2016'nın her iki ülkenin ticaret ve dostluğuna katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Heyet EXPO'nun simge yapısı Turkcell EXPO 2016 Kulesine de çıktı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler