Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Erciyes Dağı'nda düzenlenecek Salcano Erciyes Bisiklet Günleri'ne 7 ülkeden 400'ün üzerinde dağ bisikletçisi katılacak.

        Türkiye'de ilk defa 3-4 Eylül'de Kayseri'de gerçekleştirilecek olan downhill (iniş) bisiklet yarışlarıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

        Burada açıklamalarda bulunan, Kayseri Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Türkiye'de dünya bisiklet haritasına girecek ilk parkurun Erciyes'te oluşturulduğunu söyledi.

        Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Erciyes Dağı'nda 350 milyon avroyu bulacak bir yatırımının olduğunu belirten Cıngı, "Bu zamana kadar Büyükşehir Belediyemiz kendi üzerine düşen alt yapı çalışmalarının yüzde 90'ını bitirdi. Bundan sonra da özel sektörün otel, misafirhane, restoran, sosyal alanlar gibi yatırımlarıyla Erciyes'te büyük bir turizm merkezi oluşuyor. Kış turizminde olduğu gibi Erciyes'i dört mevsim kullanma yönünde politikalar da geliştiriyoruz." dedi.

        Geçtiğimiz yıldan itibaren Erciyes'te çeşitli bisiklet etkinlikleri yaptıklarını anımsatan Cıngı, dünyada dağ bisikleti sporu açısından önemli bir yere oturan downhill disiplini yarışmalarını Erciyes'te yapabilmek için uzun süre ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

        - "Erciyes, downhill haritasına girecek parkur olacak"

        Türkiye'de ilk kez bu yarışmanın Erciyes Dağı'nda yapılacağını ve böylelikle Türkiye'den dünya haritasına giren ilk parkurun Erciyes olacağını dile getiren Cıngı, şunları kaydetti:

        "Bu hafta sonu güzel bir aktivite icra edeceğiz. 8 aydır bu çalışmalar devam ediyor. Downhill yarışmaları dünyada çok önemli bir yere oturdu. Biz de Türkiye'de downhill parkurlarını ilk defa Erciyes'te oluşturduk. Özellikle, Tekir bölgesinde amatör ve profesyoneller için iki farklı kategoride oluşturduğumuz parkurlarda heyecan dolu zamanlar geçirileceğine inanıyoruz. Avrupa, Amerika ve Kanada'daki emsalleriyle boy ölçüşebilecek nitelikte duvarları olan, profesyonel bir şekilde dizayn edilmiş zıplama rampalarından oluşan çok keyifli bir parkur meydana getirdik. Dünya downhill haritasında maalesef Türkiye'den hiçbir parkur yok. Erciyes, downhill haritasına Türkiye'den ilk girecek parkur olacak. Bu hafta sonu yapılacak yarışmalar, Erciyes'in dağ ve bisiklet sporları açısından markalaşması sürecine önemli katkı sağlayacaktır. Bu kapsamda çeşitli bisiklet markaları, bu spora gönül veren yüksek profilli bir kesim, sanatçılar da Kayseri'ye bu yarışları takip etmek için gelecekler. "

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici de her türlü sporun icra edilebilmesi için fiziki altyapıların sporculara sağlanması gerektiğini söyledi.

        Kayseri'de yerel yöneticilerin spora ve sporcuya sahip çıktığını, yaptıkları çalışmalarla da sporculara önemli fiziki altyapı sağlandığını belirten Eskici, "Yıllar önce Erciyes'te dağ bisikleti yapılacağı söylense belki inanılmazdı. Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes AŞ'nin yoğun çalışmaları neticesinde downhill bisiklet yarışlarına ev sahipliği yapacağız. Oluşturulan fiziki altyapı ile birçok ulusal ve uluslararası müsabakaları Kayseri'de yapabiliyoruz. Her federasyon gönül rahatlığıyla Kayseri'yi organizasyon merkezi olarak tercih edebiliyor." değerlendirmesinde bulundu.

        - "Erciyes en popüler parkur olacak"

        Yarışmanın organizasyon sorumlusu Aydın Erhan Güney ise bugüne kadar farklı ülke ve illerde şampiyonalar yaptıklarını ancak Kayseri kadar sahiplenen bir il görmediklerini dile getirdi.

        Kurumların sahiplenmesi doğrultusunda organizasyonun daha da büyüyebileceğini vurgulayan Güney, bu anlamda Kayseri'deki kurumlara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

        İlk defa yapılmasına rağmen katılımcı sayısının gayet iyi olduğunu aktaran Güney, müsabakalar hakkında şu bilgileri verdi:

        "3 Eylül Cumartesi günü Türkiye Downhill Şampiyonası yapılacak. Bu şampiyonaya 80 civarında sporcu katılacak. 4 Eylül Pazar günü ise uzun ve kısa olmak üzere Forum Kayseri önünden başlayacak iki ayrı parkurda yol bisikleti yarışları yapılacak. Salcano Veloturk Gran Fon'da uzun parkur 116 kilometre uzunluğunda olacak ve Erciyes'te tamamlanacak. 69 kilometrelik kısa parkur yarışması ise Tomarza'da sona erecek. Bu müsabakalara 436 bisikletçi kayıt yaptırdı. Pazar günü ayrıca Erciyes'teki 5 kilometrelik parkurda uluslararası dağ bisikleti yarışı yapılacak. Bu yarışa Amerika, İngiltere, Almanya, Hollanda gibi 7 ayrı ülkeden 200'ün üzerinde sporcu katılacak."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler