Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Okay Memiş ve AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Torul ilçesindeki yatırımları inceledi.

        Memiş ve Pektaş, Torul Gençlik Merkezi, Torul-Demirkapı grup yolu, Dağdibi köyündeki dere ıslahı ve Limni Gölü'ndeki çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

        Temeli bir süre önce atılan ve yaklaşık 1,5 milyon liraya mal olacak Torul Gençlik Merkezi'nin ilçeye kazandırılan en önemli yatırımlar arasında yer aldığını belirten Memiş, "Merkezde gençlerimizin kullanacağı salonlar, derslikler, atölyeler olacak. Aynı bölgede 200 kişilik erkek öğrenci yurdu yapmayı da planlıyoruz." dedi.

        Memiş, 45 kilometrelik Torul-Demirkapı grup yolunun sürekli kentin gündemine geldiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

        "Torul-Demirkapı köyü arasındaki yolun 20 kilometrelik bölümü asfalt. Yer yer yıpranmalar olan yolda onarım yapılıyor. Demirkapı köyüyle Torul'un en uzak köyü arasındaki 25 kilometrelik yolda da çalışmalar sürdürülüyor. Yıl sonuna kadar, yolumuzu standarda kavuşturacağız. Milletvekillerimize, bize sağladıkları kaynaklardan dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü yaptığımız işler İl Özel İdaremizin bütçe imkanlarını aşan işler. Gümüşhane'ye somut hizmetler yapmanın arzusu içindeyiz."

        İki yıl içerisinde asfaltı yapılmamış köy bırakmayacaklarını belirten Memiş, "Gümüşhane'nin kamu kaynaklarından en üst seviyede faydalanması çabası içindeyiz." dedi.

        Memiş, Zigana'dan Limni Gölü'ne çıkan yolun beton yapıldığını anlatarak, şunları kaydetti:

        "Limni Gölü'nden Zigana Kayak Merkezi'ne kadarki kısmı da beton yapacağız. Çalışmayı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığından alacağımız kaynaklarla yapacağız. Bir kısmını da Yeşil Yol Projesi üzerinden planlıyoruz. İddiamız odur ki Limni Gölü geleceğin Uzungöl’ü olacak. Belki çok daha iyi olacak. Arap turistlerin en büyük uğrak merkezlerinden biri olacak. Hatta yolu bitirdiğimiz takdirde bu kış bile turizm faaliyetine devam edilecek."

        Milletvekili Pektaş da Limni Gölü'nün adeta cennetten bir köşe olduğuna dikkati çekerek, "Bırakın Türkiye'yi dünyada bile böyle bir yer nadir bulunur. Bir taraftan yolu, bir taraftan elektrik aydınlatmaları yapılıyor. Bir yandan da eksik kalan sosyal donatılar tamamlanıyor." ifadelerini kullandı.

        Turistlerin gelecek yıl çok farklı bir manzarayla karşılaşacaklarını anlatan Pektaş, "2018'de her şeyi ile tamamlanmış Limni Gölü'nde turistleri ağırlayacağız. Yöresel ürünlerimizin burada satışını hızlandıracağız. Gümüşhane'deki yeni konseptimiz turizm. Araplar Gümüşhane'yi keşfetti. Karadeniz'de kendilerini daha emin görüyorlar. Bu ortamı hazırlayıp turistlerin hizmetine sunmamız lazım. Ödenekte hiçbir problemimiz yok. Tomara Şelalesi’nin yolu yapılıyor. İlçelerimize grup yolları yapılıyor. 15 Temmuz'dan sonra artık Türkiye yeni bir Türkiye oldu. Biz kendi ilimize ağırlık vererek Türkiye'yi kalkındıracağız. İnsanımız hizmetin en güzeline layıktır. Ülkemizin ve Gümüşhane'nin önü açık, geleceği parlak." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler