Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - ALİ TUNA - Ankara'nın Polatlı ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, darbecilere destek vermek için yola çıkan ve ilerleyişleri kamyonlarla engellenen askeri araçların lastiklerinin vatandaşlar tarafından bıçakla kesilerek patlatıldığı ortaya çıktı.

        Polatlı'daki, 58. Topçu Tugayı'ndan darbecilere destek vermek için yola çıkarılan askeri personel, füze rampaları ve mühimmat taşıyan askeri araçlar, E-90 karayolunu trafiğe kapatan kamyonlarla engellendi. Buradaki askeri araçlar lastikleri vatandaşlar tarafından bıçakla kesilerek, patlatıldı.

        Polatlı Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amir Vekili Sıtkı Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin olduğu gece 58. Topçu Tugayı'ndan 17 askeri aracın mühimmat ve personel ile Ankara'ya hareket ettiğini tespit ettikten sonra Cumhuriyet Başsavsısı ve Emniyet Müdürünün talimatları doğrultusunda harekete geçtiklerini söyledi.

        Ceylan, vatandaşlarla koordineli çalışarak yüzlerce darbeci askeri ve askeri malzemeyi teslim aldıklarını belirterek, şöyle devam etti:

        "Saat 23.30 civarıydı tahmin ettiğim kadarıyla, askeri araçların geçişini engelledik. Tabii bu arada yolda duran şahıslar da bizim yolu açmamız yönünde baskı yaptılar. Onların baskı yapmasına rağmen, yolu hiçbir surette trafiğe açmadık. Daha sonra baskı artınca, üzerimde bulunan bıçağı vermek suretiyle oradaki vatandaşlardan askeri araçların lastiklerinin kesilmesini istedim. Askeri araçların lastikleri bıçakla kesmek suretiyle patlatıldı. O şekilde askeri araçların gidişini önledik."

        - "Yolun kapalı olduğunu görünce diğer araçlar çıkamadı"

        58. Topçu Tugayı Komutanı Murat Aygün başta olmak üzere, darbeci komutanları gözaltına aldıklarına değinen Ceylan, şunları ifade etti:

        "Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, bulunduğu yerde A4 kağıdına kendi el yazıyla kaleme aldığı yazılı emri verdi. Bu yazılı emir üzerine tüm daire amirlerimizin katılımıyla birlikte gözaltılar başladı. Darbe girişimine aktif olarak katılan şahısları almaya başladık. Sabah saatlerinde de darbeci Murat Aygün'ü aldık. Kaçmaya çalışanların bir kısmını Basri köyünde, bir kısmını Yassıhöyük'te alarak bunların Ankara’ya gidişlerini önlemeye çalıştık. Eğer 58. Topçu Tugayı'ndan çıktığını görmemiş olsaydık, tugaydan toplam 39 aracın çıktığı ifade ediliyor. Bunlardan 17 tanesi Yapracık'ta yakalanıyor. Diğerlerini biz Polatlı'da aldık. 58. Tugay'da çok sayıda araç ve personel olduğunu biliyoruz. Daha fazla araç çıkabilirdi, yolun kapalı olduğunu görünce diğer araçlar da çıkamadılar. Gitseydi, gözaltına aldıklarımızın üzerlerinden çıkan belgelerde Ankara'da birçok stratejik noktayı ele geçirip darbeci diğer gruplara yardımcı olacaklardı."

        Ceylan, bu araçların engelleme olmasaydı, Ankara'ya ulaşacağını ve ardından diğerlerinin de kışladan çıkacağını bildirdi.

        Çıkan araçların her ne kadar füze rampası gibi görünse de aslında haberleşme açısından çok önemli araçlar olduğunu sonradan fark ettiklerini belirten Ceylan, şunları kaydetti:

        "Bazı kaynaklardan aldığımız bilgiye göre de tüm haberleşme ağını çökerterek, Füze rampalarında bulunan çok güçlü haberleşme ağıyla kendi aralarında haberleşerek iletişimi sağlayıp, diğer kesimlerin haberleşmesini engelleyeceklerdi. Buradan gözlemlemek zamanında yerinde karar verenler açısından da son derece önemlidir."

        Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, AK Parti Polatlı İlçe Başkanı Aysel Demir, Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanı Ali Karaca da E-90 karayolunun trafiğe kapatılmasının, darbe girişiminin önlenmesinde önemli rol oynadığını dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler