Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - Hozat deresinin ıslahı için çalışmalara başlandı.

        Hozat Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, çevre sağlığını tehdit eden Hozat deresinin ıslah çalışmaları için çalışmalara başlandığı belirtildi.

        Çalışmanın DSİ 93. Şube Müdürlüğü tarafından yürütüleceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Hozat deresini kötü kokulardan, kirlilikten kurtarıyoruz. Ayrıca geçmişte yaşanmış sel felaketinin tekrar yaşanmaması adına önlem alıyoruz. Bu sorunu çözmek için yapmış olduğumuz Hozat Deresi Islah projesi kabul edildi ve çalışmalar başladı. Gözeler bölgesinden başlayarak Hozat içinden geçen derenin ıslah projesi kapsamında, istinat duvarları yapılarak sel ve taşkınlar önlenecek, duvar üstlerine ek güvenlik korkulukları yapılacak, dere içinde olmuş çalılıklardan arındırılacak, zemin tesviyesi yapılıp beton yapılacak böylece tıkanmalar ve birikintilerin önüne geçilmiş olacak. DSİ 93. Şube Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan Hozat deresi ıslah çalışmaları 45 gün içinde tamamlanacak. Bu projede büyük emekleri olan DSİ 93.Şube Müdürü Sayın Şahin Atik'e ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler