Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Çınarcık Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nin yeni yerindeki inşa çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

        Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, merkezde veteriner Hekim Nesrin Fadirullaoğlu'nun kontrolünde rehabilitasyon çalışmaların yürütüldüğü belirtildi.

        Açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Eski yerinden taşınan Çınarcık Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde inşaat çalışmaları tamamlandı. Merkezde Veteriner Hekim Nesrin Fadirullaoğlu'nun kontrolünde toplanan sokak hayvanlarına aşılama parazitle mücadele, kısırlaştırılma işlemleri yapılıyor. Küpelenerek kayıt altına alınan sokak hayvanları doğal ortamlarına yeniden bırakılıyor. Yeni merkezin elektrik sistemi ile altyapı sistemi tamamlanırken beton zeminin üzerine prefabrik yapılar monte edildi. Çevre güvenliği sağlanan merkeze ardından da sokak hayvanlarının barınacağı bölümler yerleştirildi."

        Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, eksik kalan noktaların da önümüzdeki süreçte hızlıca tamamlanacağını belirterek, "Yapımız tamamlandığında daha donanımlı ve daha kapsamlı bir şekilde hizmet vermeye başlayacak." dedi.

        -Çiftlikköy'de kavşak yapımı

        CHP Çiftlikköy Gençlik Kolu Başkanı Savaş Kaşıkçı, Çiftlikköy’de köprülü kavşak çalışmasında taşınması mümkün olan ağaçların kesildiğini ileri sürdü.

        Kaşıkçı, Çiftlikköy Belediyesinin önünden geçen yan yol üzerindeki ağaçların kesildiğine dair fotoğrafların kendilerine duyarlı Çiftlikköy halkı tarafından gönderildiğini ve aynı gün içerisinde yaptıkları incelemelerde kök gelişimi uygun ve taşınması mümkün olan onlarca ağacın kesildiğini belirtti.

        Ellerindeki fotoğraflarda her şeyin açık ve net şekilde belli olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

        "Taşınması mümkün olan ağaçların kesildiği fotoğraflarda da çok net gözüküyor. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ise açıklamalarında halkı yanlış bilgilendiriyor. Başkanın açıklamasına göre ağaçlar kesilmediyse belediye önünde bulunan yan yol üzerindeki kesilmiş ağaç gövdeleri nereden çıktı? Hani ağaçlar istenirse taşınıyordu? Transplasyonu yani nakledilmesi mümkün olan bu ağaçlar neden taşınmadı? İvedilikle Çiftlikköy Belediye Başkanından bu soruları yanıtlamasını ve halkı bilgilendirmesini bekliyoruz teşekkür ederiz."

        -Yalova Üniversitesi'nde "3+1 Modeli"

        Yalova Üniversitesinin 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren meslek Yüksek Okullarında hayata geçireceği "3+1 Modeli" Yalova Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edildiği bildirildi.

        Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım yaptığı açıklamada, işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü iş dünyası ile birlikte yetiştirmek amacıyla geliştirilen 3+1 sisteminin öğrencilerin yararına olduğunu ve bu sayede öğrencilerin iş yaşamına bir adım önde başlayacaklarını, büyüyen Türkiye ekonomisinin uluslararası pazarlarda rekabet gücünün yükseltilmesinin ancak meslek Yüksek Okullarda yetişen nitelikli elemanlarla üretilen mal ve hizmetlerle mümkün olabileceğini belirtti.

        Yalova'da sektörel potansiyelin mevcut olduğunu, sanayi, turizm, sağlık, tekstil, tarım ve gıda sektörlerinde büyük gelişmeler yaşandığını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

        "3+1 Modeli, meslek Yüksek Okulu mezunlarımızın istihdama yönelik olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla Yalova Üniversitesi bünyesinde yer alan meslek Yüksek Okullarında eğitim öğretimin 3 yarı yılının okulda ders, 1 yarı yılının ise işletmelerde uygulamalı olarak yapılmasını kapsamaktadır. Uygulama eğitimi süresince çalışan öğrencilerin sigorta primlerinin üniversite tarafından ödenecek. Kalifiye iş gücü bulmada kolaylık sağlayacak olan bu eğitim modeline iş dünyası olumlu bakıyor. Yeni eğitim modeline göre öğrenciler teorik bilgileri uygulama ile bütünleştirerek ezberci bilgi yerine uygulamalı bilgi ve beceriye sahip olacak, gelecek ile ilgili hedeflerini şekillendirerek kariyer planlaması yapabilecektir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler