Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP (AA) – CHP Sinop Merkez İlçe Başkanı Aysun Özsönmez, geçmişten bu yana emekçiler ve ezilen halkların savaşa karşı barışı savunurken, dünyayı yöneten güçlerin hala savaştan, kan dökmekten vazgeçmediklerini belirtti.

        Özsönmez, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Uğur Mumcu Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, küresel emperyalist güçlerin isteği ve yönlendirmesiyle uzun süredir Suriye ve Irak’ta savaşın sürdüğünü kaydetti.

        Suriye'de halen kadınlar, çocuklar ve gençlerin öldüğünü aktaran Özsönmez, şu bilgileri aktardı:

        "Birçok insan savaştan dolayı sakat kalıyor. Salgın hastalıklar, evsizler, sığınmacılar çoğalıyor. DAEŞ gibi örgütler en çok kadınların hayatını cehenneme çeviriyor, Ortadoğu halklarına dünyayı dar ediyor." dedi.

        Özsönmez, kısa süre önce Gaziantep'te insanların en mutlu günü olan düğünde yapılan alçakça saldırı sonucu 50'den fazla insanın yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, "Artvin'de ana muhalefet partisi konvoyunu hedef alan saldırı ise demokrasiyi ve barışı savunmada daha ısrarcı bir tutum sergilenmesi gerektiğini gözler önüne sermiştir. Bir canımız daha yitmesin, salgın hastalıklar, sakatlıklar, ölümler olmasın, insanlar evlerini terk etmesin, doğaya kıyılmasın diye bu çılgınlığı durdurmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler