Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Van'ın Çaldıran ilçesinin Tendürek Dağı bölgesinde yürütülen operasyonda teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Murat Kasım'ın Giresun'daki baba evine acı haber ulaştı.

        Çanakçı ilçesi Degözü köyünde yaşayan anne Havva Kasım'a oğlunun şehit olduğu haberi askeri personel tarafından verildi. Daha sonra Çanakçı Belediyesince şehidin evine Türk bayrakları asıldı, sokağa da taziye çadırı kuruldu.

        Haberi almasının ardından rahatsızlanan Havva Kasım'a evin önünde hazır bekletilen 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Öte yandan şehit Uzman Çavuş Kasım için evinin önünde Kuran-ı Kerim okundu.

        Yaklaşık 10 yıllık uzman çavuş olan Kasım'ın, Cennet Kasım ile evli olduğu, Berranur (2) ile Rümeysa (1) adında iki çocuğunun bulunduğu öğrenildi.

        Şehit Kasım'ın, üçü kız yedi kardeşinin olduğu, erkek kardeşlerinden Hasan Ali Kasım'ın Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde uzman çavuş olarak görev yaptığı, diğer kardeşi Timur Kasım'ın ise Manisa'da askerlik görevini yerine getirdiği öğrenildi.

        Baba Mustafa Kasım'ı yaklaşık üç ay önce kanser nedeniyle kaybeden Murat Kasım, yarın ilçe merkezindeki cenaze töreninin ardından Deregözü köyünde toprağa verilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler