Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Siirt'te terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Halit Şıltak, memleketi Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde son yolculuğa uğurlandı.

        Şıltak'ın cenazesi, Hilvan Devlet Hastanesi morgundan alınarak Ağveren Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında şehidin annesi Esmer ve eşi Emine Şıltak, kardeşleri ile yakınları gözyaşı döktü. Türk bayraklarıyla donatılan mahallede fenalaşanlara sağlık ekipleri müdahale etti.

        Binlerce vatandaş burada tekbir getirip, "Şehitler ölmez vatan bölünmez, Kahrolsun PKK" şeklinde sloganlar atarak teröre lanetledi.

        Şehidin annesi Esmer Şıltak, "7 aydır kızını görmedin, daha sana baba diyemedi, bayramda gelecektin ama gelemedin, ben nasıl dayanabilirim bu acıya, seni bu halde mi görecektim." şeklinde Kürtçe ağıtlar yaktı. Şıltak'ın 9 aylık kızı Zeynep Işıl, yakınlarının kucağında olanlardan habersiz yaşananları izledi.

        Dualar okunmasının ardından şehit Şıltak için mahalle mezarlığında tören düzenlendi.

        Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, burada şehidin ailesine başsağlığı diledi.

        Şehitlerin ülkeleri için hayatını feda ettiklerini belirten Tuna, "Bize düşen tabii ki kaybettiklerimizin arkasından üzülmekle beraber, onları rahmetle yad etmektir. Ailelerinin duyacağı bu gururu onlarla birlikte yaşamaktır, çünkü onların ismi artık ölümsüz hale geliyor, kıyamete kadar. Çocukları ve bizler bunu onurla gururla yaşatacağız. Evladımıza Allah'tan rahmet diliyorum, tabii ki geride bıraktıkları bize emanettir. Bu emanete layıkıyla hep birlikte sahip çıkacağız. Allah onların şefaatlerinden bizi mahrum etmesin." dedi.

        Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık'ın kıldırdığı cenaze namazı sonrası yapılan duaların ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı omuzlarda taşınarak defnedildi.

        Törene, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Kemalettin Yılmaztekin ve Mehmet Ali Cevheri, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Timuroğlu, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ile bazı belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Siirt'in Pervari ilçesinde dün terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda Uzman Çavuş Halit Şıltak (27) şehit olmuş, bir asker yaralanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler