Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AĞRI (AA) - AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adli yıl açılışına ilişkin sözleri hakkında, "CHP Yenikapı ruhundan vazgeçmeye tevessül ediyorsa, çok iyi bir şekilde düşünmesini tavsiye ediyorum. Milletle omuz omuza durmanın gerektiği bu zamanlarda, bu ruhtan kim yüz çevirirse millet ondan yüz çevirecektir." dedi.

        Abdulhamit Gül, Ağrı Gençlik Merkezi'nde düzenlenen yemekte partililer ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Gül, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaşayan milletlerin et ve tırnak gibi bir birinden ayrılamaz olduğunu belirtti.

        Milletin, bin yıldır bu topraklarda, coğrafyada omuz omuza yaşadığını ifade eden Gül, "İstanbul'da ne varsa, Ağrı'da da aynısı olacak. Antalya'da, Hakkari'de, Diyarbakır'da, Ağrı'da aynısı olacak diye bir anlayışa sahibiz. AK Parti, Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan öncülüğünde doğu, batı ayırımını ortadan kaldıracağız diye yola çıktı. Batıda ne varsa, doğuda da aynısı olacak. Çünkü insanımızı Kürt, Türk diye ayırmayız. Biz 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla yola çıktık." diye konuştu.

        Gül, terörle mücadele ederken sadece güvenlik değil, güvenlik ve özgürlük güvencesini merkeze alan bir anlayışla mücadele edildiğini belirterek, kendileri için öncelikli olan vatandaşın can ve mal güvenliği olduğunu vurguladı.

        Konuşmasında birlik ve beraberliğe işaret eden Gül, şöyle devam etti:

        "Biz Ahmed-i Hani ve Yunus Emre'nin de bu coğrafyanın esas unsurları olduğuna inanıyoruz. Memo Zin ve Leyla ile Mecnun'da anlatılan aşk aynı duygunun eseridir. Ağrı'daki kardeşimin duygusuyla, vatan millet kardeşlik aşkıyla Antalya'daki kardeşimizin bu topraklara olan inancı ve bağlılığı aynıdır. Ahmed-i Hani Kürtçe, Yunus Emre Türkçe yazmıştır. Ama aynı duyguları telaffuz ediyorlar. Selahaddin Eyyübi ile Alparslan'ı ve Ahmed-i Hani ile Yunus Emreyi nasıl kimse ayıramazsa Kürt'üyle, Türk'üyle, Çerkez'iyle 79 milyonu kimse ayıramayacak. Ayırmak isteyenlere birlik beraberlik ve kardeşlik mesajlarımızla daha güçlü kucaklaşarak onların bu fitnelerin tuzaklarını boşa çıkaracağız. "

        AK Parti hükümetinin 79 milyonun birinci sınıf ve asli vatandaş olduğu bir Türkiye'yi inşa etmek vizyonuyla hareket ettiğini anlatan Gül, kimsenin asla ikinci sınıf vatandaş olmaya tabi tutulmaması amacıyla bunun her türlü hukuki siyasi mücadelesini verdiklerini aktardı.

        Gül, "15 Temmuz'da bu birliği, beraberliği, kardeşliği hep beraber yaşadık. Çanakkale'de nasıl bütün millet omuz omuza savaştıysa, mücadele ettiyse, 15 Temmuz'da da Türkiye'yi işgal etmek isteyenlere karşı bu aziz millet omuz omuza mücadele etmiştir. 241 şehidimiz var. Zengini, fakiri, doğulusu, batılısı var. Türkiye'nin her yerinden şehit var. Kimse 'bu ülke benim değil' demedi. Bu birlikteliği, bu beraberliği hep birlikte koruyacağız. Bu Çanakkale ruhunu korumak hepimizin görevidir. Türkiye'ye bir işgal girişimi olduğunda Kürt, Türk diye ayırmıyor. Bu coğrafyada yaşayan herkesi vuruyor." ifadelerini kullandı.

        - "Kılıçdaroğlu'nun tekrar fabrika ayarlarına dönmemesini bekliyoruz"

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Yenikapı'da düzenlenen mitingi anımsatan Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aynı mitingde bulunarak, siyasi anlamda doğru bir duruş gösterdiğini kaydetti.

        Kılıçdaroğlu'nun adli yıl açılışına ilişkin sözlerini eleştiren Gül, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Özellikle dün adli yıl açılışıyla ilgili söylediği sözler, Yenikapı ruhuna yakışmamıştır. Bu Yenikapı ruhuna sırtını dönen, millet tarafından en ağır şekilde cezalandırılacaktır. CHP Yenikapı ruhundan vazgeçmeye tevessül ediyorsa, çok iyi bir şekilde düşünmesini tavsiye ediyorum. Milletle omuz omuza durmanın gerektiği bu zamanlarda, bu ruhtan kim yüz çevirirse millet ondan yüz çevirecektir. Bu vesileyle dün kullanmış olduğu desteksiz ifadelerinde gerçekten milleti revize ettiği, bu anlamda üslup bozukluğuna tekrar fabrika ayarlarına dönmemesini bekliyoruz. Tabi ki herkes kendine yakışanı yapar."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler