Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OSMANİYE (AA) - Van'ın Çaldıran ilçesinin Tendürek Dağı bölgesinde güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan Astsubay Üstçavuş Suat Petek'in (36), Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki ailesine acı haber ulaştırıldı.

        Şehidin, annesi ve babası tarafından çocukları olmayan halası ve eniştesine bebekliğinde evlatlık verildiği ortaya çıktı.

        Sumbas Kaymakamı ve Kadirli Kaymakam Vekili Bedir Deveci, Kadirli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yılmaz, Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Hakan Bozgedik ve İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Serkan Serdaroğlu, şehidin Aydınlar köyünde yaşayan gerçek annesi Elif ve babası Muzaffer Helvacı'nın evine geldi.

        Yetkililerden şehadet haberini öğrenince büyük üzüntü yaşayan ve gözyaşı döken çiftin evine Türk bayrağı asıldı.

        Şehidin evlatlık verildiği eniştesi Ökkeş Petek'e şehadet haberinin, onun rahatsızlığı ve yaşadığı Maksutoluğu Yaylası'nın yerleşim alanından uzak olması nedeniyle yarın Aydınlar köyüne getirilerek iletileceği bildirildi.

        - Evlatlık olduğunu 10 yıl önce öğrenmiş

        Astsubay Üstçavuş Petek'in, eşi Havva ve 4 yaşındaki kızı Elif Ceylan Petek ile bir ay önce Van'a giderek bu ildeki görevine başladığı belirtildi.

        Şehidin gerçek ailesinde 5 kardeşi olduğu, annesi ve babası tarafından çocukları olmayan halası Ayşe ve eniştesi Ökkeş Petek çiftine bebekliğinde evlatlık verildiği, onlar tarafından nüfuslarına alındığı öğrenildi.

        Evlatlık verildiği ailenin tek çocuğu olan şehit Petek'in bu durumu, halasının 10 yıl önce vefat etmesinin ardından öğrendiği ifade edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler