Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRIKKALE (AA) - AHMET KAVAKLI - Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde hazırladıkları proje kapsamında sebze yetiştiren ilkokul ve ortaokul öğrencileri, topladıkları ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

        İmamoğlu Çeşmesi İlkokulu ve Ortaokulu Müdürlüğünce haziranda başlatılan "Minik Eller Yardıma Koşuyor Projesi" çerçevesinde öğrenciler, okul bahçesinde domates, salatalık, biber ve marul gibi sebzeler ile kavun ve karpuz yetiştirdi.

        Sulama, çapalama gibi tüm bakım işlemlerini öğrencilerin yaptığı ürünler, hasat edilmeye başlandı.

        Yetiştirilen sebze ve meyveler, köyde ve ilçe merkezinde belirlenen kimsesiz, yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç kişilere, öğrenciler tarafından dağıtılıyor.

        Okul Müdürü İzzet Kuzucu, AA muhabirine, öğrencilerin, diktikleri sebze ve meyve fidelerini büyüterek, hasat dönemine kadar bakımlarını yaptığını söyledi.

        Bu davranışlarıyla öğrencilerin çevrelerine örnek olduğunu anlatan Kuzucu, proje sayesinde öğrencilerde ihtiyaç sahiplerine yardım etme bilincinin daha da pekiştiğini ifade etti. Kuzucu, şöyle konuştu:

        "Öğrencilerimiz, proje kapsamında eğitim öğretim yılındaki boş zamanlarında ve derslerin dışında okul bahçemize domates, biber, soğan, marul, kavun, karpuz ve diğer sebzelerin fidelerini diktiler. Okullar tatil olduktan sonra da öğrencilerimiz bahçenin bakımı ve sulamasını yaptı, sonuçta mahsul alma zamanına gelindi. Öğrencilerimiz sevinç ve heyecanla sebze ile meyveleri toplayarak, köyümüzde ve ilçede bulunan yaşlı, kimsesiz, ihtiyaç sahibi ve engelli vatandaşlarımıza evlerine kadar giderek verdi. Öğrencilerin karşılık beklemeden vermeyi öğrenmesinin yanı sıra her birinde önemli sorumluluk bilinci de oluştu. Bu etkinliğimiz hem öğrenciler hem de halkımız ve yetkililer tarafından övgüyle karşılandı."

        5. sınıf öğrencisi Zehra Kaplan da boş zamanlarında okulun bahçesindeki alana arkadaşlarıyla sebze ve meyve fidelerini diktiklerini anlattı.

        Sebzelerin bakımlarını, sulama ve çapalama işlerini yaptıklarını dile getiren Kaplan, "Şimdi ise toplama vakti geldi. Okulların tatil olmasına rağmen bizler bahçemizi unutmadık. Zaman zaman okula gelip sebze ve meyvelere gözümüz gibi bakarak onları büyüttük. Arkadaşlarımızla meyve ve sebzeleri topladıktan sonra poşetlere koyarak, çevremizde bulunan yaşlı, kimsesiz ve bakıma muhtaç büyüklerimizin evlerine kadar gidip dağıttık." diye konuştu.

        Çocukların sebze götürdüğü vatandaşlardan Sultan İlmez (75), uygulama nedeniyle öğrenciler ile okulun öğretmen ve yöneticilerine teşekkür etti.

        Köyde yalnız yaşayan Yeter Yılmaz (78) ise çeşitli rahatsızlıklarının bulunduğunu, bahçesinin dahi olmadığını ve öğrencilerin getirdiği sebzelerden yemek yapacağını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler