Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Hatay'ın Belen ilçesinde 32 yıldır el işçiliğiyle bağlama yapan 46 yaşındaki Kazım Berberci, mesleğini öğretebileceği kimse bulamamaktan şikayetçi.

        İlçeye bağlı Muhlis Ali Mahallesi'ndeki evinin damını atölye olarak kullanan Berberci, burada yaptığı bağlamalarla geçimini sağlıyor.

        Ürettiği bağlamaları 300 liradan 2 bin liraya kadar değişen fiyatlarla satan Berberci, yoğun talep almasına rağmen çırak bulamadığı için siparişlere yetişemediğinden yakınıyor.

        Bağlama ustası Berberci, AA muhabirine, çok sevdiği bağlamanın çevrede başka ustası olmadığını söyledi.

        Henüz 14 yaşındayken bağlama çalmaya ve yapmaya başladığını kaydeden Berberci, "Bu iş, ağaç işçiliğinin kuyumculuğu gibidir. Özellikle bağlama yapmak için ağaç seçmek çok önemlidir. Yoğun bir talep var ancak sık üretim yapamıyoruz çünkü benden başka ne bu işi yapan var ne de bu işte çalışmak isteyen. Yanıma birilerini çok almak istedim ama kimse heves etmedi, yarıda bırakıp gitti. Şimdi zaman zaman oğlum yardım ediyor. Üretim yetişse çok miktarda müşterisi var ama öğrenmek isteyen, bu işi yapacak kimse yok." dedi.

        Berberci, yetiştireceği birkaç kişi bulsa işlerini büyüterek ihracat bile yapabileceğini söyledi.

        Yaklaşık 5 metrekarelik atölyesinde 32 yıldır bağlamaya yaptığını anlatan Berberci, gece gündüz çalışarak ayda 40 bağlama yapabildiğini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler