Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK'lı teröristlerin kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda şehit edilen Geçici Köy Korucusu Yılmaz Alpsoy'ın cenazesi toprağa verildi.

        Mardin 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törenin ardından, Alpsoy'un cenazesi Midyat ilçesine getirildi. Şehit Alpsoy için Gölcük Mahallesi'nde bulunan Hazreti Süleyman Camisi'nde cenaze töreni yapıldı.

        Törene, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Vahit Şentosun, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil İbrahim Çiftçi, İlçe Müftüsü Şafi Bilik ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Törende şehit korucunun yakınları Kürtçe ağıt yakarak, teröre tepki gösterdi. Şehidin cenazesinin Kalo mezarlığında defnedilmesinin ardından, şehit yakınları Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçerek, teröre lanet okudu.

        Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Evli iki çocuk babası şehit korucu Yılmaz Alpsoy'un, bir buçuk yıl öne koruculuk görevine başladığı ve eşinin hamile olduğu öğrenildi.

        Annesi Samiye Alpsoy ise Kürtçe ağıtlar yakarak, şehit düşen oğlu için gözyaşı döktü. Eşi Gülcihan ise rahatsızlanarak, hastaneye kaldırıldı.

        Terör örgütü PKK mensupları gece Dargeçit-Midyat karayolundaki kontrol noktasına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunmuş, saldırıda 2 asker ve bir korucu şehit edilmiş,, 2 güvenlik görevlisi de yaralanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler