Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN (AA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK üyelerine yönelik sürdürülen operasyonda, şehit düşen Astsubay Bahri Uçuş'un (27) Aydın'ın Kuyucak ilçesinde yaşayan ailesine acı haber ulaştı.

        Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan şehidin annesi Hülya Demiral'a (48) oğlunun şehit olduğu haberi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri ile Garnizon Komutanlığı yetkililerince verildi.

        Ayrı yaşadığı eşiyle aynı mahallede oturan şehidin babası Kamil Uçuş, 5 yıldır şehit oğluyla görüşmediğini belirterek, "Oğlumla uzun bir süredir görüşmüyorduk. Şehit haberini başkasından duydum. Çok üzüldüm. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın." dedi.

        Şehidin baba ve annesinin evine Türk bayrakları asılırken, yakınları taziyeleri kabul etti.

        Gözyaşı döken şehidin Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde okuyan kardeşi Mustafa Uçuş ise abisinin kahraman olduğunu belirterek, "Sen demedin mi "Bu vatan bize emanet. Bazıları gibi yatmıyoruz" demedin mi. Biz bu vatanı sahipsiz bırakmadık. Hepimiz o bayrağın altında yaşıyoruz. Cansa can kansa kan. Ama böyle kör kurşunla değil. Benim can ağabeyim kör kurşuna gitti. Biz bu vatanı sahipsiz bırakmayacağız. Alnımız ak başımız dik." diye konuştu.

        Uçuş, ağabeyinin ayağına daha önce geçici görev yaptığı Mardin'in Nusaybin ilçesinde şarapnel parçasının isabet ettiğini ifade ederek, "Nusaybin'de şarapnel parçası yedi, hastaneye bile gitmedi. "Bu vatanın bana ihtiyacı var" dedi. Her zaman derdi, vatan sağ olsun." dedi.

        Ağabeyi ile en son geçen hafta görüştüğünü anlatan Uçuş, "Ülkeyi şerefsizlere bırakmayacağız. O kansızlar, bu bayrağı yıkamayacak, diyordu." ifadelerini kullandı.

        AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, şehidin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

        Şehit Uçuş'un Kayseri'de bulunduğu ve geçici görevle Hakkari'nin Çukurca ilçesine gittiği öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler