Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UŞAK (AA) - Eşme ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yıl dönümü törenle kutlandı.

        Cumhuriyet Meydanında başlayan tören Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Belediye Başkan Yardımcısı Melih Öztür, yaptığı konuşmada Kurtuluş Savaşı sürecindeki birlik beraberliğe dikkat çekerek, "Tarihte hiç bir zaman boyunduruk altında yaşamayı kabul etmeyen yüce Türk milleti, onca imkansızlıklara rağmen Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı kazanmıştır. Eşme, Yunan ordusunun işgali sırasında, şehit edilen yüzbaşı Alibey ve emir eri Abdullah Çavuş başta olmak üzere tüm şehitlerimiz ile isimsiz kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz." dedi.

        Törende, şiirlerin okunmasının ardından halk oyunları gösterisi yapıldı.

        Törenin ardından protokol üyeleri şehitliği ziyaret etti.

        Törene Kaymakam Ozan Gazel, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Ramazan Güçlü, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Ünsal, daire müdürleri, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler