Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, "Cerablus'taki Fırat Kalkanı Harekatı dolayısıyla zırhlı birliklerin bir kısmı Suriye'de. Suriye'deki operasyon tamamlandığında oradan Burdur'a sevkiyat olacak." dedi.

        Özçelik, bir kafede düzenlediği basın toplantısında, askeri birliklerin şehir dışına çıkarılmasıyla ilgili bilgi verdi.

        Burdur'a tümen ya da tugay değil de iki zırhlı birliğin geleceğini belirten Özçelik, zırhlı birliklerin Burdur'a gelmesinin dışında 58. Piyade Alayı'nın tugay olmasıyla ilgili bir çalışma yapıldığını kaydetti.

        Özçelik, geçen haftalarda zırhlı birliklerin bir kısmının Şereflikoçhisar'a gittiğini belirterek, "Cerablus'taki Fırat Kalkanı Harekatı dolayısıyla zırhlı birliklerin bir kısmı Suriye'de. Suriye'deki operasyon tamamlandığında oradan Burdur'a sevkiyat olacak. İptal edildi diye bir şey yok. Buna bağlı olarak iki zırhlı birlik buraya gelecek. İki zırhlı birlikte yaklaşık 800 kişilik bir subay-astsubayla 2 bin 500 ile 5 bin kişi arasında erin gelmesi bekleniyor." diye konuştu.

        - "Burdur'daki emlak fiyatlarında müthiş bir artış oldu"

        Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz'ın "2023'e kadar 60 bin öğrenci sayısına ulaşmayı hedefliyoruz" sözünü hatırlatan Özçelik, şunları kaydetti:

        "Öğrenci sayımız artacak ve zırhlı birlikler Burdur'a gelecek. Böyle olunca Burdur'daki emlak fiyatlarında müthiş bir artış oldu. Burdur inşaat yapılmaya müsait bir şehir. Biz bunu TOKİ konutlarıyla azaltabiliriz. Bozkurt Mahallesi'ndeki deprem evleriyle alakalı TOKİ'nin gönderdiği protokol belediye tarafından imzalandı. Şuan ihaleye çıkılacak."

        Özçelik, Necatibey Mahallesi'nde kentsel dönüşüm yapılması için vatandaşların yoğun talebi olduğuna dikkati çekerek, talep üzerine bu ayki Belediye Meclisi toplantısında TOKİ'ye yetki verileceğini sözlerine ekledi.

        Toplantıya, AK Parti Burdur İl Başkanı Süleyman Faki, Merkez İlçe Başkanı Murat Akbıyık ile il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler