Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Artvin'in Arhavi ilçesinde şiddetli yağışın ardından yaşanan sel ve heyelanların yol açtığı hasarlar giderilmeye çalışılıyor.

        Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün itibarıyla hasar tespit çalışmalarına başladıklarını söyledi.

        Yağmur rejiminin değişmesi sonucu daha dar bölgelere yoğun yağmur düştüğünü ifade eden Hekimoğlu, oluşan sel ve heyelanın getirdiği malzemelere karşı köprüler ve menfezlerin yetersiz kaldığını belirtti.

        Hekimoğlu, bu duruma çok kalıcı çözümler üretemediklerini dile getirerek, "Bu, yıllar önce yapılaşmanın getirdiği bir sorun. İlçeyi, buralarda yapılacak çok ciddi kentsel dönüşümler ve kamulaştırmalarla kalıcı çözümlere ulaştırabiliriz." dedi.

        Bu sel ve heyelanlara karşı daha hazırlıklı ve tedbirli olduklarını kaydeden Hekimoğlu, "DSİ ve Karayolları ekipleriyle yaptığımız planlamalar vardı. Yağmur ne aralıklarla ve şiddetle yağar, onu bilemeyiz. Bu mevsim potansiyel olarak şiddetli yağışları beklediğimiz bir mevsimdir. Daha çok hazırlıklı olmamız lazım. Hasarın ötesinde belki de can kaybını önlemiş olduk. Şimdi temizleme, onarma, yaraları sarma ve hataları düzeltme çalışmaları yapacağız." diye konuştu.

        - "Çalışma yapıyoruz"

        Hekimoğlu, kalıcı çözümler için neler yapabileceklerini konusunda araştırma gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

        "Dere yatağına sığmayan sel karşısında yanlış yapılaşmaların olduğu yerlerde zararları nasıl önleyeceğimize ilişkin çalışıyoruz. Karadeniz'de yapılaşmalar ve imarlarda yapmış olduğumuz hataları tekrarlamamamız gerekiyor. DSİ tarafından yapılmış olan bir akarsu tahkimatının üst kotunun altında yaşam alanı olamaz. Buralarda yaşamı sağlamamız mümkün değil. Taşkınlara ve sele maruz kalıyoruz. İmar planı değişikliği ile dere tahkimatı kotunun altında yaşam alanı maddesi getirdik. Bizim dönemimizde bu tür yaşam alanlarına izin vermeyeceğiz. Dikkatli olmamız gerekiyor. Benzer yağmurlar tekrarlanacak. Bölgemiz bundan sonra daha fazla dar bölgeli şiddetli ve acele yağmurlar alacak. Tekrarlanan sel olayları yaşamak hiç kimse için hoş değil."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler