Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Yunus Emre Aral'ın cenazesi, memleketi Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde toprağa verildi.

        Şehit Aral'ın cenazesi, Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığından alınarak, helallik alınması için Taşoluk beldesindeki babaevine getirildi.

        Şehidin annesi Kıymet Aral, oğlunun nişanlısı Sultan Çalışkan'a sarılarak, "Ben seni gelin alacaktım." diye gözyaşı döktü.

        Şehit babası Ali Aral, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugünü düğün olarak kabul ediyorum. Allah nazarında hepiniz hoşgeldiniz. Oğlum şehit oldu. Onurunu ve gururunu yaşıyorum ama itlere söyleyeceğim üç beş lafım olacak. Bu itler duysunlar; bir tane Yunus şehit olduysa binlerce, on binlerce Yunus, Ali, Hasan ve Mehmet arkasında hazırdır. Bir oğlum daha asker. Gerekirse ben de giderim. Canımı feda ederim bu vatan için. Vatanımızı bölemeyecekler, mümkün değil. Gerekirse 40, 50 yaşın üzerine seferberlik çıkarılsın. Vallahi billahi gönüllü giderim. Şu anda vallahi cepheye giderim ama bitsin artık. Benden sonra bir acı yaşanmasın." diye konuştu.

        Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, belde meydanına götürüldü. İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun kıldırdığı namazın ardından şehidin cenazesi, belde mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

        Törene, şehidin yakınlarının yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler