Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Rize Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tepe, sel ve heyelanlar nedeniyle şebeke suyu yerine kaynatılıp soğutulmuş, ya da hazır şişe suların tüketilmesini istedi.

        Tepe, yaptığı yazılı açıklamada, il genelinde son günlerde etkili olan şiddetli yağışlar sonucu yaşanan sel ve heyelanlar nedeniyle özellikle Fındıklı, Pazar ve Çayeli ilçeleri başta olmak üzere içme ve kullanma sularının olumsuz etkilendiğini belirtti.

        Son günlerde ishal vakalarında artış gözlendiğini belirten Tepe, şunları kaydetti:

        "Muhtemelen suyla ilişkili olduğu düşünülmektedir. Söz konusu durum gerek İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce, gerekse tüm sağlık teşkilatlarımızca yakınen takip edilmektedir. Su örnekleri ve hastalardan alınan örnekler detaylı incelenmek üzere Sağlık Bakanlığına gönderilmiştir. Aşırı yağmurlar etkisini tamamen kaybedip su şebekelerinin olumsuz etkilenmesi ortadan kalkıncaya kadar içme suyu olarak hazır su veya kaynatılıp soğutulmuş su tüketilmelidir. Şehir şebekesi dışında dezenfekte edilmemiş kaynaklar, içme suyu olarak tüketilmemelidir. Özellikle çocuk ve yaşlılar bu durumdan daha çabuk etkileneceğinden onların kullandığı içme sularına ayrıca dikkat etmeliyiz."

        Belediyelerden bu dönem boyunca sulardaki klor seviyesinin arttırılmasını beklediklerini aktaran Tepe, vatandaşların sulardaki farklı klor tadından erdişeye kapılmamalarını istedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler