Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'da batan tur teknesinde yaşamını yitiren 38 yaşındaki Serap Çelik'in cenazesi, Kütahya'nın Simav ilçesine gönderildi.

        Antalya'da 3 Eylül Cumartesi günü "Kurt C" adlı günübirlik tur teknesinin batması sonucu yaşamını yitiren Serap Çelik'in cenazesi, yakınları tarafından Antalya Adli Tıp Kurumu morgundan alındı.

        Serap Çelik'in polis memuru eşi Ramazan Çelik, "Serap'ım, hiç ayrılmadık, çok sevdirdi gitti bizi. Mutlu olurdu, 'Beraber gidiyoruz her yere' diye" şeklinde ifadeler kullanarak gözyaşı döktü. Çelik'in cenazesinin, Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Ahmetli köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

        Aynı kazada yaşamını yitiren Lübnan uyruklu 48 yaşındaki Samira Frayha'nın cenazesinin ise halen morgda olduğu, işlemlerinin ardından ülkesine gönderileceği belirtildi.

        Öte yandan, kazanın ardından gözaltına alınan teknenin kaptanı A.T, teknede çalışan S.K. ve A.K. ile tekne sahibi H.K'nin emniyetteki ifade işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

        Zanlıların emniyetteki ifadelerinde, ihmallerinin olmadığını iddia ettiği, olay sırasında teknede bulunan üç mürettebatın yolculara can yeleklerini dağıttığını, SOS sinyali verdiklerini ve yat limanındaki diğer teknelerden de yardım istediklerini söylediği öğrenildi.

        Antalya'da 3 Eylül'de Kaleiçi Yat Limanı'ndan günübirlik tura çıkan "Kurt C" adlı tekne, dönüş yolunda ani gelişen fırtınaya yakalanmış, su alarak yan yatan teknedeki yolcu ve mürettebat 86 kişiden 84'ü, Sahil Güvenlik, Deniz Polisi ve çevredeki tekneler tarafından kurtarılmıştı. Tekne, kazazedelerin kurtarılmasının ardından batmıştı. Kaza sırasında kaybolan Serap Çelik ve Lübnan uyruklu Samira Frayha ise 4 Eylül'de dalgıçlar tarafından batan tekne içinden çıkarılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler