Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Van'ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Şengül'ün cenazesi, memleketi Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde defnedildi.

        Şehit Şengül'ün Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazesi, Çay ilçesine bağlı Akkonak beldesindeki babaevine getirildi. Burada şehidin babası Zeki ve annesi Emine Şengül ile kardeşleri, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

        Şehidin annesi Emine Şengül, "Kuzum kuzum" diyerek, oğlunun tabutunu sevdi. Şehidin kardeşi de "Ben seninle gurur duyuyorum. Şehitler ölmez, ölmeyiz biz. Canım kardeşim." dedi.

        Babaevinde helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, belde meydanına götürüldü. Cenaze törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, burada şehidin ailesine başsağlığı diledi.

        Şehidin amcası Mevlüt Şengül, cenaze töreni öncesi, teröre tepkisini göstererek, "Yıkılmayız biz, dimdik dururuz. Kimseye de boyun eğmeyiz. Dimdik ayaktayız, şerefsizlere de boyun bükmeyiz." dedi.

        Şehidin 7 aylık hamile eşi Merve Şengül ise tören boyunca ambulansta bekletildi. İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun kıldırdığı namazın ardından şehit Gökhan Şengül'ün cenazesi, belde mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

        Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler