Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kumluca ilçesine bağlı Çaltı Mahallesi Yanıklar mevkisinde bin 200 metrelik kapalı sistem tarımsal sulama hattı çalışmasına başladı.

        Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran, yaptığı yazılı açıklamada, sulanabilir tarım alanlarının artırılması, çiftçilerin en önemli sorunu olan su sorununu ortadan kaldırmak amacıyla büyükşehir belediyesi olarak bazı etkin projeler hazırladıklarını ifade etti.

        Mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda daha önce yapılan ve Kumluca'da ilk olan kapalı sistem tarımsal sulama sistemine ek bin 200 metrelik yeni hat çalışmasına başladıklarını belirten Evran, şunları kaydetti:

        "Kış aylarında yağışların az olmasıyla su sıkıntısı yaşanan yerlerde ilkel sulama yapılması su kayıplarını daha da artırıyor. Bunun önüne geçmek elde var olan suyu daha verimli kullanmak amacıyla, tarımsal alanlarda kapalı sistem sulama yapmak en doğrusu. Büyükşehir belediyesi olarak vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusuna uygun olan yerlere kapalı sistem tarımsal sulama sistemi kurma çalışması yapıyoruz. İnşallah Çaltı Mahallemizde de bu sayede çiftçilerimiz tarımsal alanlarını daha iyi sulayarak tarımda verimlilik ve üründe kaliteyi elde edecekler."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler