Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİK (AA) - Bilecik'in Bozüyük Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında yapıldı.

        Metristepe Kültür Merkezi Salonu'nda, 3 gündem maddesinin yanı sıra Bakıcı'nın verdiği yazılı önergenin görüşüldüğü toplantıda, Bursa-İnegöl-Bozüyük-4. Bölge hududu yolu kapsamında Toprak Seramik Kavşağı'nın bulunduğu bölgede Karayolları tarafından hazırlatılan konu ve Çarşı Mahalle, 1106 ada 1 nolu parselde kayıtlı taşınmazda yapılan Saraycık TOKİ binalarının, şehir merkezine bağlantı yollarının artırılması ve alternatif yollar planlanması için plan çalışması yapılması konusu oy birliğiyle imar komisyonuna sevk edildi.

        Bakıcı'nın verdiği önerge ile ise "Hazineye ait taşınmazlar yatırımcı tarafından satın alınmadan ve şuulu olan parseller ile tevhit edilmeden, yol, yeşil alan, otopark gibi alanlar kamunun kullanımına terk edilmeden imar uygulamasına geçilmemek ve kurulacak sanayi tesisinde, arıtma tesisi kurulmadan, tesisin her türlü atığı arıtma tesisinde arıtılmadan, planlama alanı içinde bulunan derelere hiçbir şekilde atık ve artık bırakmamak şartı ile kabul edilmesine, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde belirtilen ve ilgili ilave imar planı, plan notlarında belirtilen; yol, yeşil alan, otopark gibi alanlar kamunun kullanımına terk edilmeden imar uygulamasına geçilmemek ve kurulacak sanayi tesisinde, arıtma tesisi kurulmadan, tesisin her türlü atığı arıtma tesisinde arıtılmadan, planlama alanı içinde bulunan derelere hiç bir şekilde atık ve artık bırakmamak şartı ile kabul edilmesi." şeklinde değiştirilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

        Belediye İmar Komisyonuna sevk edilen konuların görüşülmesinin yapılması ile toplantı sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler