Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BARTIN (AA) - Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Bartın Üniversitesi Hukuk Müşaviri ve üniversitenin bir öğretim görevlisi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Bartın Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 25 Ağustos'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Bartın Üniversitesi Hukuk Müşaviri Avukat Fatih Atar ve öğretim görevlisi İbrahim Çelik'in sorguları tamamlandı.

        Bartın Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Atar ve Çelik, adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 25 Ağustos'taki operasyonda Bartın Üniversitesi Hukuk Müşaviri Avukat Fatih Atar ve öğretim görevlisi İbrahim Çelik ile beraber 5 akademisyeni daha gözaltına almış, 5 akademisyenden 4'ü tutuklanmış ve 1'i de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

        Öte yandan Ulus ilçesinde 3 gün önce düzenlenen FETÖ operasyonunda gözaltına alınan ve örgütte "abla" olduğu belirtilen H.D, N.G. ve C.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler