Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya ve ilçelerindeki canlı hayvan pazarında yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hareketlilik arttı.

        Malatya merkez Yeşiltepe Mahallesi'nde kurulan canlı hayvan pazarında bayram öncesi yoğunluk yaşanıyor. Sıkı pazarlıkların yapıldığı pazarda, daha çok büyükbaş hayvanlar ilgi görüyor. Pazarda küçükbaş hayvanlar 550, büyükbaş hayvanlar ise 3 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

        Malatya Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı Ramazan Kırma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvan pazarında hareketliliğin yavaş yavaş artmaya başladığını söyledi.

        Satışların ilerleyen günlerde artmasını beklediklerini anlatan Kırma, satışlardan umutlu olduklarını ifade etti.

        Muş'tan gelen besici Erdal Karataş, memleketinden 69 küçükbaş hayvanı Malatya'ya satmak için getirdiğini dile getirdi.

        Kurbanlıklarını 550 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunduğunu aktaran Karataş, iki kurbanlık sattığını, ilerleyen günlerde bunun artacağı görüşünde olduğunu söyledi.

        - "Pehlül" alıcısını bekliyor

        Darende ilçesinde de Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla kurbanlık pazarında hareketlilik yaşanıyor. İlçedeki hayvan pazarının gözdesi olan 1 ton 200 kiloluk "Pehlül" adı verilen boğa alıcısını bekliyor.

        Kurbanlığın sahibi Abdullah Doğan, Simental cinsi 2.5 yaşındaki boğayı 19 bin liradan satışa çıkardığını söyledi.

        Sivas'ın Gürün ilçesinden Darende'ye geldiğini belirten Doğan, "Özel olarak besleyip büyüttüğümüz hayvanımızı Darende'ye komşu ilçe Gürün'den getiriyorum. Vatandaşlar Pehlül'e oldukça ilgi gösteriyor. Şimdiye kadar epeyce pazarlık yaptık. Kimileri büyük, kimleri de parası çok geldiğinden olsa gerek henüz alıcısı çıkmadı." dedi.

        Pazarda büyükbaş kurbanlıklar 4 bin 500 ila 10 bin lira, küçükbaş kurbanlıklar ise 600 ila 2 bin lira arasında değişen fiyatlardan alıcı buluyor.

        Polisler de devriye görevi yaparak hayvan pazarında satıcıları sahte para konusunda uyarıyor.

        İlçede 50 yıldır bileyicilik yapması dolayısıyla "Çarkçı Bekir" olarak tanınan 83 yaşındaki Bekir Abatay da ilerleyen yaşına rağmen kurban kesimi ve et parçalamada kullanılacak bıçakları biliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler