Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NİĞDE (AA) - Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğünce "Halk Sağlığı Haftası" dolayısıyla kentte stant açıldı.

        Niğde Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Ertan Değirmencioğlu, Şehit Ömer Halisdemir Meydanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlıklı bireyden bahsedebilmek için bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olmak gerektiğini söyledi.

        Değirmencioğlu, bir ülkenin de sosyal ve ekonomik yönden beklenen uygarlık seviyesine ulaşabilmesi ancak bedensel ve zihinsel yönden güçlü, sağlıklı ve yetenekli bireylerin varlığına bağlı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

        "Halk Sağlığı Haftası'nda kurum olarak amacımız, vatandaşlarımızın sağlığını hastalanmadan önce koruyabilmek, basit tedbirler ve önlemlerle doktora, ilaca gereksinim duymadan sağlık sorunlarını atlatabilmesini sağlamaktır. Bu sebeple vatandaşlarımızın kendi sağlıkları ile ilgili gerekli bilinci oluşturmak ve sağlıklı hayat tarzını teşvik ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki, risk faktörlerinin azaltılması, erken tanı ve zamanında tedavi ile binlerce insanımızın hayatının kurtarılması ve büyük acıların önüne geçilmesi mümkündür."

        Değirmencioğlu, kent merkezinde 63, ilçelerde ise 43 aile hekimi ile en ücra köylere kadar hizmet sunduklarını ve hastaların hastaneye gitmeden de sağlık hizmeti alabildiklerini kaydetti.

        Evde sağlık hizmetlerinin koordinasyonunu 4 yıldır Halk Sağlığı Müdürlüğünce yürüttüklerini ifade eden Değirmencioğlu, "Halen aktif olarak evde sağlık hizmeti devam etmektedir. Müdürlüğümüze bağlı olarak hizmet veren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM) serviks kanseri, meme kanseri, kolorektal kanseri yönünden ücretsiz olarak tarama yapılmaktadır." diye konuştu.

        Egzersizin önemi, yeterli ve dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite, hareketli yaşam, şişmanlık ve şişmanlığın oluşturduğu riskler, bunlarla ilgili doğru alışkanlıklar kazanılmasının sağlanması, kanser taramaları, tütün ve tütün ürünlerinin zararları ve anne sütünün önemi hakkında toplum bilincinin oluşturulması amacıyla kurulan stantta, kan şekeri ölçümü yapılarak, konularla ilgili broşür dağıtımı yapılıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler