Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yalova (AA) - Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Yalova -Kocaeli karayolu’nun yoğun trafiğine olumlu anlamda katkı sağlayacak 15 Temmuz Şehitler Köprülü Kavşağı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini açıkladı.

        Başkan Silpagar, yaptığı açıklamada, Çiftlikköy'ün merkezi ile sahilini de birleştirecek köprülü kavşak ilçeye bütüncül bir sahil anlayışı kazandıracağını belirtti.

        Kavaşak'da çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini dile getiren Silpagar, şunları kaydetti:

        "15 Temmuz Şehitler Köprülü Kavşağı'nda fore kazıklar bitti. Temelde beton çalışmaları devam ediyor. Firma yetkililerinden aldığımız bilgiler doğrultusunda temel işlemleri bittikten sonra ayaklar yerleştirilecek, beton krişlerin montajına ve daha sonra köprünün üst kısmının montajına geçilecek. Kavşak projesinin 30 Kasım 2016’de tamamlanması planlanıyor. Bizde bir an evvel Çiftlikköy’ü büyük bir yükten kurtaracak, ölümlü kazaları büyük oranda engelleyecek olan kavşak çalışmalarının tamamlanması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yalova -Kocaeli karayolu’nun yoğun trafiğine olumlu anlamda katkı sağlayacak 15 Temmuz Şehitler Köprülü Kavşağı çalışmalarının tüm hızıyla devam ediyor."

        Köprünün teknik özellikleri hakkında da bilgi veren Silpagar şunları kaydetti:

        "7 Milyon TL'ye mal olacak Köprülü kavşak yan yol ve bağlantı yollarıyla 2 km uzunluğa sahip olacak. Köprü 135 metre uzunlukta olacak.Çalışmalarda 3 bin 800 metre fore kazık, 144 adet prekast kiriş, 6 bin metreküp beton, 930 ton beton kullanılacak."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler