Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı Recep Bi̇çer, Yalova’da ziyaretlerde bulundu.

        KOSGEB Başkanı Biçer, ziyaret programı kapsamında beraberindekilerle ilk önce Yalova Valisi Tuğba Yılmaz'ı ziyaret etti.

        KOSGEB heyeti, daha sonra Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Tahsin Becan'ı ziyaret etti.

        Ziyaret çerçevesinde YTSO’da yapılan toplantıda oda faaliyetleri hakkında bilgiler alan Bi̇çer, 2016 yılında KOSGEB destek bütçesindeki artışı vurgulayarak, işletmelere farklı modeller ile destekler vermeye devam ettiklerini belirtti.

        Biçer, KOBİ’lerin proje hazırlama kültürünün güçlendirilmesine önem verilmesi gerektiğine dikkati çekti.

        Üyelerinin büyük oranda KOSGEB desteklerinden faydalandığını ve KOSGEB Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde kentin desteklerden daha fazla yararlanması için çalıştıklarını belirten YTSO Başkanı Becan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek kendilerine teşekkür etti.

        Ziyaret kapsamında YTSO toplantı salonunda gerçekleştirilen girişimcilik eğitimine katılarak, katılımcılardan kurmak istedikleri işletmeler hakkında bilgiler alan Bi̇çer, katılımcılara KOSGEB destekleri hakkında bilgiler de verdi.

        - Balık av sezonu

        Çınarcık Belediye Başkan Vekili Coşkun Parlak ve Çınarcık Kent Konseyi Başkanı Harun Karademir, ilçede av sezonunun başlaması nedeniyle balıkçılara "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu.

        S.S Çınarcık Su Ürünleri Kooperatifi'ne yapılan ziyarette Başkan Vekili Coşkun Parlak'a, Çamlık Mahalle Muhtarı Mehmet Edepali, Çınarcık Kent Konseyi Başkanı Harun Karademir ve Kent Konseyi Sekreteri Recep Çevik eşlik etti.

        Kooperatif Başkanı Mehmet Koç, yeni av sezonu hakkında bilgi verdi.

        Parlak ise, balıkçılara av sezonunun bolluk ve bereket içinde geçmesini dileğinde bulundu.

        - Cami̇lerde bayram temi̇zli̇ği̇

        Çınarcık Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçe genelindeki camilerde temizlik çalışması başlattı.

        Belediye ekipleri, ilk olarak Merkez Camisi'nde yaptığı temizlikte halıları vakumlu makinelerle yerinde yıkandı.

        Daha sonra ekipler, temizlik çalışmalarını ilçede bulunan Taşliman, Karpuzdere, Çamlık Mahallesi Hacı Gülsüm Akın, Hasanbaba, Kocadere Yalı, Teşvikiye ve Esenköy Camisi’nde sürdürecek.

        Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, periyodik olarak yapılan cami temizliğini dini bayramlar öncesinde arttırdıklarına belirterek, "Kurban Bayramı’nda camii cemaatinin daha temiz ve daha nezih bir ortamda ibadetlerini yapması için bünyemizde bulunan araç üstü halı yıkama makinesi ile camilerimizi temizliyoruz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler