Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Asya Pasifik Uzay İşbirliği Örgütünün (APSCO) 10. Konsey Toplantısı İstanbul'da başladı.

        Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumundan (TÜBİTAK) yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye 2006 yılında Asya Pasifik Uzay İşbirliği Örgütü sözleşmesini imzalayarak, "kurucu üyelik" hakkını elde etti. Söz konusu sözleşmeyi Türkiye dışında, 2005 yılında imzalayan diğer 8 kurucu ülke Bangladeş, Çin, Endonezya, İran, Moğolistan, Pakistan, Peru ve Tayland oldu.

        İstanbul'da düzenlenen 10. Konsey Toplantısı'nda, Asya Pasifik Uzay İşbirliği Örgütünün uzay konusundaki eğitimleri ve ülkelerle birlikte yaptığı uydu projeleri görüşüldü.

        Türkiye'yi, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (UZAY) yöneticilerinin temsil ettiği toplantıya; Bangladeş, Çin, İran, Moğolistan, Pakistan, Peru ve Tayland'dan üst düzey yöneticiler katıldı.

        Toplantı, 8 Eylül Perşembe günü kültür turuyla sona erecek.

        - APSCO

        Asya Pasifik Uzay İşbirliği Örgütü, bölgede uzay alanında işbirliği oluşturmak, yeni teknolojiler geliştirilmesine katkıda bulunmak ve uzay alanında karşılıklı bilimsel bilgi alışverişini sağlamak amacıyla 2005 yılında kuruldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler