Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT (AA) - Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) 843 polis adayı için mezuniyet töreni düzenlendi.

        Vali Yardımcısı Yavuz Güner, POMEM'deki 16. dönem mezuniyet töreninde, polis adaylarının, eğitimlerinin ardından devlet nizamında kendilerine verilen görevleri ifa etmek için yola çıktığını söyledi.

        Son günlerde yaşanan olaylar karşısında polisin gösterdiği çalışma ve başarıların kendileri için hayati önem taşıdığını ifade eden Güner, ''Polisimiz, yaşanan son darbe girişiminde de ülke güvenliğinde en önde yer almış, kendi canını hiçe sayarak bu teşebbüsü önlemiştir." dedi.

        Polisin birçok olayda gayreti ve özverisiyle Türk milletinin takdirini kazandığını vurgulayan Güner, "Polis ve askerimiz, üniforması ve göreviyle vatanımız ile milletimizin yılmaz bekçileridir. Ülke güvenliğinin teminatı polis ve askerimiz, sosyal sorumluluk ilkesi çerçevesinde toplum destekli birçok görevi de yerine getirerek bizleri gururlandırmaktadır." diye konuştu.

        POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu da 843 öğrencinin mezun olmasının haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.

        Ailelerin en değerli varlıklarını kendilerine emanet ettiğini söyleyen Kütükoğlu, emaneti en iyi şekilde teslim ettiklerini dile getirdi.

        Kütükoğlu, polis adaylarına şöyle seslendi:

        ''FETÖ ile diğer örgüt mensuplarını ve sinsi emellerini tanıyın. Asla müsamaha göstermeyin. Görevinizi vatan aşkıyla, imanla, doğrulukla ve dürüstlükle yapın. Kutsal üniformayı üzerinizde taşıdığınız sürece devlete, vatana ve bayrağa hizmet etmenin haklı gururunu yaşayacaksınız. Düşmana fırsat vermeyin. Gevşemeyin ve uyanık olun. Unutmayın, su uyur düşman uyumaz. Gücünüzü kanunlar ile yüce Türk milletinden aldığınızı asla ve asla unutmayın. Vatanı korumak hem milli hem de dini bir vazifedir. Vatan savunması ibadettir. Meslek hayatınızda başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.''

        Daha sonra, polis adayları, yemin ederek diplomalarını aldı. Dönem birincisi Seyfettin Özlü, yaş kütüğüne plaket çaktı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler