Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversite bünyesinde devam eden inşaatlar hakkında bilgi verdi.

        Rektör Karakaya, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitenin fiziki ihtiyaçlarının giderilmesi için yoğun çaba harcadıklarını ve tamamlanma süreçlerini hızlandırdıklarını kaydetti.

        Rektörlük ve Yabancı Diller Yüksekokulu binalarının tamamlanmasıyla taşınmaların başladığını ifade eden Karakaya, şunları aktardı:

        "Üniversitemizin stadyumunda yüzde 98 oranında tamamlanma sağlandı. Çiçekdağı Meslek Yüksekokulu'nda birinci etap tamamlanırken, ikinci etap inşaatımız ise hızla devam ediyor. Şehrin karakteristik özelliğine uygun inşa edilen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi inşaatı da devam etmektedir. İslami İlimler Fakültesinin temel kazıları da yapılırken, Selçuklu mimarisi ile inşa edilecek olan fakültemiz, üniversite ve şehir için çok fazlasıyla önem arz etmektedir."

        Ziraat Fakültesinin yeni binası tamamlandığında Bağbaşı Yerleşkesine taşınmasının ardından boş kalacak olan Aşık Paşa Yerleşkesi alanını değerlendirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Karakaya, "Ziraat Fakültesinin kullanımı için ayrılan 840 dönümlük arazi uygulama alanı olarak kullanılacak. Alanın etrafında çevirme işlemlerine başladık, bu uygulama alanı üniversitemizin tarım alanında vizyonel bir çalışması olacaktır." ifadelerini kullandı.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler