Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, bölgede terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlara ilişkin, "Çukurca ve Tendürek'te çok ciddi bir operasyon yürütülüyor. İnşallah önümüzdeki birkaç ay içinde terör konusunda bir rahatlama gelecek." dedi.

        Van Güçbirliği Platformu tarafından Erciş Öğretmenevinde düzenlenen istişare toplantısına katılan Atalay, İlçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlardan ilçedeki sorunlar hakkında bilgi aldı.

        Atalay, burada yaptığı konuşmada, platform olarak her gün bir ilçede toplanarak sorunlar ve çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını bildirdi.

        Bölgede huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla güvenlik güçleri tarafından bazı önlemlerin alındığını vurgulayan Atalay, "Güvenli günlere doğru gidiyoruz. Çaldıran, Erciş, Tendürek bölgesindeki terör üstlenmesinden çok etkileniyor. Yol kesme olaylarında araçlara zarar veriliyor. Daha birkaç gün önce burada 12 şehidimiz oldu. Başbakanımızın da katıldığı bir törenle şehitlerimizi uğurladık." diye konuştu.

        Tendürek Dağı'nın teröristlerden temizleneceğini, bu yönde önemli çalışmaların yürütüldüğünü kaydeden Atalay, şöyle devam etti:

        "Tendürek'in üzerine çok gidilecek. Birkaç yer var bölgede. Çukurca ve Tendürek'te çok ciddi bir operasyon yürütülüyor. İnşallah önümüzdeki bir kaç ay içinde terör konusunda bir rahatlama gelecek. PYD'nin ne olduğunu sizlerde iyi biliyorsunuz, PKK'nın bir bahçesidir. Bölgemizdeki terörde de çok büyük payı var. İyi bir demokrasi anlayışı içerisinde vatandaşlarımızın da hukukunu koruyan bir ciddiyet içinde terörle mücadele yürütülüyor. Olağanüstü hal var ama hiç bir yerde hissedilmiyor, hissettirmiyoruz. Geçmişte nasıl olduğunu hepiniz iyi bilirsiniz. Baskılar, kontroller, aramalar, taramalar. Şimdi vatandaşlarımıza hiçbir olumsuzluk yansıtmadan her türlü terörle mücadele devam ediyor. Türkiye'nin başında bir sürü sorun var hamdolsun biz güçlü bir ülkeyiz. Milletimizin birlikteliği her şeyin üstesinden geliyor. 15 Temmuz birlikteliğiyle nice felaketleri önlediniz."

        Atalay, Van halkının hiçbir zaman terör örgütü PKK'ya destek vermediğini belirterek, Başbakan Binali Yıldırım'ın Tendürek bölgesindeki tüm terör unsurlarının ortadan kaldırılması konusunda talimat verdiğini vurguladı.

        AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise ilçede yaşanan sorunları bildiklerini, çözülmesi için gereken adımları attıklarını aktardı.

        Toplantı, soru cevap bölümünün ardından tamamlandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler