Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARABÜK (AA) - Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Kurban Bayramı dolayısıyla kentte çeşitli tedbirler alındığını söyledi.

        Başkan Vergili, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurbanlık satışlarının Yenice karayolu üzerindeki mezbaha alanında kurulan hayvan pazarında yapılacağını söyledi.

        Vatandaşların kurbanlarını rahat bir şekilde alabilmeleri ve mezbaha alanına ulaşımlarını sağlamak için ücretsiz servis hizmeti koyduklarını ifade eden Vergili, "Kurban Bayramı dolayısıyla arefe günü vatandaşlarımızın kabir ziyaretlerini rahat bir şekilde yapabilmeleri için Beşbinevler, Öğlebeli ve Karabük köyü mezarlıklarımıza ücretsiz ring seferi düzenlenecektir. Ring seferi eski balık pazarı mevkisinden yapılacaktır. Vatandaşlarımız 1. ve 2. bayram günü özel halk otobüslerinden yüzde 50 indirimli yararlanabilecekler. 11 Eylül 2016 Pazar günü öğle namazına müteakip Beşbeinevler Evler mezarlığında mevlit okunacaktır. Mevlit programına katılmak isteyenler için öğle namazından sonra otobüs kaldırılacaktır." diye konuştu.

        Vatandaşların bayram alışverişlerini rahat yapabilmeleri için cuma pazarı bölgesinde köylü pazarı olarak kullanılan alanın seyyar satıcılara tahsis edildiğini de anımsatan Vergili, şöyle konuştu:

        "Gerek bayram öncesi, gerekse bayram süresince zabıta ekipleri gerekli denetimleri yapacaktır. Ayrıca, cenaze yıkama ve defin hizmetlerinin yanı sıra, itfaiye ve su arızası onarım hizmetleri bayram süresince aralıksız olarak devam edecektir. Kurban Bayramı'nın birinci günü, isteyen vatandaşlarımız kurbanlarını belediye mezbaha ve hayvan pazarında ücretsiz olarak kestirebileceklerdir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler