Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Fatsa-Korgan-Niksar yolundaki çalışmaların 2 yıl içinde biteceğini bildirdi.

        Milletvekili Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Korgan’ın yolla ilgili sorunlarını çözmek için çaba harcadıklarını söyledi.

        Korgan-Niksar yolunda büyük bir çalışmanın olduğunu ifade eden Gündoğdu, "Korgan Çamiçi Niksar yolu 45 kilometrelik bir yol. Bu yolda çalışmalar 2014’ün sonundan beri durmadan devam ediyor. Yolun 23 kilometrelik kısmı asfaltlanarak tamamlandı. Geriye kalan 22 kilometrelik alanın çalışmaları bitti ve asfaltlanması bekleniyor. Fakat bölgedeki olumsuz hava şartlarından dolayı çalışmalara kısa bir süre sonra ara verilecek. 2017 yılının Nisan ayında da asfalt atılmaya başlanacak. Ekipler, bölgede yoğun çalışmalar yürütüyor. Yolun 2 yıl içinde hemşerilerimizim hizmetine açılması planlanıyor." diye konuştu.

        16 kilometre uzunluğundaki Korgan İslamdağ yolunun yeniden ihaleye çıktığını anımsatan Gündoğdu, şunları kaydetti:

        "Daha önceki ihale ile söz konusu yolun 7 kilometrelik kısmı tamamlanarak asfaltlandı. Kalan 9 kilometrelik yol için tekrar ihale yapıldı. İşi alan firma ile sözleşme imzalanacak ve en kısa sürede yol çalışmaları başlayacak. Bu bölgedeki hava şartları Korgan Niksar yolunda olduğu kadar sert değil. Bu yüzden bir takım çalışmalar kış aylarında da sürdürülebilecek. Korgan İslamdağ yolunun 1,5 sene içinde bitirilmesi öngörülüyor."

        Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz ise, her iki yolun Korgan için hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

        Fatsa-Korgan-Niksar yolunun Karadeniz-Akdeniz yoluna alternatif olacağını savunan Kiraz, "Vatandaşlarımız en kısa yoldan iç Anadolu’ya Fatsa-Korgan-Niksar yolundan ulaşacak. Bu yol Karadeniz-Akdeniz yoluna alternatif olacak. Halkımız, kısa bir sürede Niksar’a oradan da Tokat’a daha kolay ulaşacak. Bu yol, ilçemize ayrı bir değer ve önem kazandıracak. Bu yüzden bu yolu çok önemsiyoruz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler