Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde Evde Sağlık Hizmetleri İletişim ve Koordinasyon Merkezinin hizmete girdiği bildirildi.

        İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Evde Sağlık Hizmeti" uygulamasıyla doktora ulaşamayan hastalara evde bakım hizmeti verildiği belirtildi.

        Hizmetin mesai saatleri içerisinde ve ücretsiz sunulduğu aktarılan açıklamada, "Bu hizmet bireylerin yaşadıkları ortamda ihtiyaçları olan ve hastane dışında sunulabilecek sağlık hizmetini içermektedir. Evde sağlık hizmetlerinde öncelikle yatalak olan hastalara hizmet verilmesi amaç edinilmiştir. Yürüyebilen, sağlık kurum ve kuruluşlarına ulaşabilecek durumdaki ağır özürlü olmayan hastalar, hizmet kapsamında bulunmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

        Yürüyemeyen ve yatağa bağımlı olan hastalar, alzaymır, demans ve felçli hastalar, ameliyat sonrası bakım ihtiyacı olanlar, ortopedi ve travmatoloji hastaları, kalp, damar ve hipertansiyon hastaları, felçli hastalar, onkoloji hastaları, akciğer ve solunum hastaları, bakım ihtiyacı olan yaşlılar ve engellilerin bu hizmetten randevu alarak yararlanabileceği kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler