Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİK (AA) - Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce salep orkidesi ekimi yapıldı.

        İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, yaptığı açıklamada, bakanlıkça uygulanan ıtri ve tıbbi bitkiler ile boya bitkileri üretiminin geliştirilmesi projesi kapsamında merkez İlyasbey köyünde salep orkidesi ile doğadan toplama yoluyla elde edilen orkide yumrularının dikiminin yapıldığını söyledi.

        Proje kapsamında Bozüyük ilçesinde salep orkidesi ve kekik, Pazaryeri ilçesinde şerbetçiotu ve kekik, Osmaneli ve Yenipazar ilçesinde de arı otu demonstrasyonlarının yapıldığını bildiren Yıldız, şunları kaydetti:

        "Bu çalışmalar çiftçilere alternatif gelir kaynağı sağlayacak ürünler olması ve ülke ekonomisine katkı sağlaması yönüyle çok önemsiyorum. 2017 yılı için proje kapsamında ürün çeşitliliğinin arttırılmasını ve daha geniş alanlarda çalışmaların yürütülmesini hedefliyoruz. Salep yumrusu bitkinin toprak altı organlarından elde edildiğinden çok iyi bir toprak hazırlığı istemektedir. Toprak işlemeden sonra 20-25 santimetre yüksekliğinde ve 80-100 santimetre genişliğinde sırtlar oluşturulmalıdır. Sırt oluşturmaktaki amacımız uygun tohum yatağı hazırlayabilmek ve kış aylarında yumruların aşırı yağışlarda su altında kalmasını önlemektir. İyi bakım şartlarında bitkiler ortalama bire üç verim vermektedir. Dekara 200-250 kilogram yumru dikildiği takdirde 600-750 kilogram arasında verim elde edilmektedir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler