Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Muş'ta çiftçiler tarafından ekimini gerçekleştirilen ve kışın hayvan yemi olarak kullanılan silajlık mısırların hasadına başlandı.

        Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2016 yılında tahmini olarak 25 bin dekar alanda silajlık mısır ekimi yapıldığı ve 100 bin tonun üzerinde ürün elde edilmesinin beklendiğini belirtti.

        Bu arada, silajlık mısır ekimi yapan çiftçiler hasada başladı.

        Muş'ta 20 dönümlük arazide silajlık mısır ekimi yapan Yusuf Gergin, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl ilkbahar mevsiminin soğuk geçmesi nedeniyle mısırda verimin biraz düştüğünü söyledi.

        Silajlık mısırın hasadına 2 gün önce başladığını ve 1 haftada tamamlamayı hedeflediğini belirten Gergin, şunları kaydetti:

        “Her sene mısır ekiyoruz. Mısırda tek sıkıntımız sıcak dönemde mısırda çok su ihtiyacı olduğu için su sıkıntısı çekiyoruz. Kazancı iyi. Sabah başladığımız işe karanlık çökene kadar devam ediyoruz. Mısırı genellikle büyük hayvan çiftliklerine satıyoruz. 120, 130 lira ton başı veriyoruz. Muş ve yakın yerlere veriyoruz. Varto, Bulanık, Tatvan gibi yerlere veriyoruz. Uzak yerlere nakliyeden dolayı veremiyoruz. Yaklaşık 8 yıldır silajlık mısır ekiyoruz. 20 dönümde 130 ton mısır bekliyorum."

        Çiftçilerden Celal Gergin ise verim düşüklüğünden yakınarak, "Bu sene mısır iyi olmadı çünkü mısırı soğuk zamanda attı. Mısır daha çıkmadan püskül verince boy atmadı ama yine de iyidir. Emeğimizin karşılığını veriyor." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler