Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Milletimizin canı yandı, gözyaşı döktü, yüreği yaralandı ama asla diz çökmedi. Bu millet hainlerin karşısında diz çökmez, onlara boyun eğmez." dedi.

        Karaaslan, kentteki bir restoranda dernek başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

        Türk milletinin 15 Temmuz gecesi adeta destan yazdığını belirten Karaaslan, Türkiye'nin 15 Temmuz'da büyük bir ihanet yaşadığına dikkati çekti.

        İhanetin ilk dakikalarından itibaren hainlerin karşısına dikilen, milli iradeye, demokrasiye sahip çıkan milletin destanlarla dolu tarihine bir destan daha eklediğini vurgulayan Karaaslan, "Milletimizin canı yandı, gözyaşı döktü, yüreği yaralandı ama asla diz çökmedi. Bu millet hainlerin karşısında diz çökmez, onlara boyun eğmez. Bütün fikirsel ayrılıkları bir kenara koyarak söz konusu vatan olduğunda gerisini teferruat sayan milletimizle gurur duyuyoruz. Demokrasi şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz, gazilerimizle onur duyuyoruz." diye konuştu.

        FETÖ ve diğer terör örgütlerine yönelik çalışmalara değinen Karaaslan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde, milletin birlik ve beraberliği ile ülkede terörün artık köşeye sıkıştığını anlattı.

        İhanet içerisinde olan bütün terör yapılarının ciddi kayıplar verdiklerine işaret eden Karaaslan, şunları söyledi:

        "Bir var olma mücadeleleri var ama bunu başaramayacaklar. Milletimiz, sınırlarımızda da sınır ötemizde de tek yürek olmuş durumda. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkesi etrafında bütünleşen aziz milletimizde bu birlik ve beraberlik oldukça biri, ikisi değil, hainlerin topu gelse bizi bölemez, parçalayamaz."

        Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur'un da yer aldığı toplantıda Karaaslan, daha sonra katılımcılarla sohbet etti, sorularını yanıtladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler