Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - TUĞBA YARDIMCI - Doğu ve Orta Karadeniz'de 2001 yılından bugüne dek meydana gelen 36 sel, taşkın ve heyelanda 136 kişi hayatını kaybetti.

        AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 2001-2016 yılları arasındaki 15 yılda, Doğu ve Orta Karadeniz'de çok sayıda heyelan, taşkın ve sel yaşandı. Büyük çapta hasarın meydana geldiği 36 sel, heyelan ve taşkında 136 kişi öldü, 2'si çocuk olmak üzere 10'a yakın kişi kayboldu.

        Bölgede son 15 yılda en çok can kaybı, 2002 yılında Rize'nin merkeze bağlı Taşlıdere Mahallesi ile Güneysu ve Çayeli ilçelerinde 34 kişinin hayatını kaybettiği sel ve heyelanda yaşandı.

        Rize'nin Gündoğdu ilçesinde 2010 yılında meydana gelen sel, taşkın ve heyelanda 15, 2001 yılında yine Rize'nin Taşlıdere Mahallesi ile Güneysu ilçesinde aynı dönemde meydana gelen sel ve heyelanda ise 10 kişi öldü. Trabzon'un Of, Çaykara ve Hayrat ilçelerinde 2005 yılındaki selde de 9 kişi hayatını kaybetti.

        Doğu ve Orta Karadeniz'de 2001-2016 yılları arasında en fazla afet Rize'de yaşandı. Bu ilde meydana gelen 13 sel, heyelan ve taşkında 78 kişi hayatını kaybetti. Trabzon'da 11 olayda 23, Giresun'da 5 olayda 7, Artvin'de 4 olayda 19, Ordu'da ise 3 olayda 9 kişi öldü.

        - Taha ve Efecan bulunamadı

        Artvin'in Hopa ilçesinde 24 Ağustos 2015'te meydana gelen sel ve heyelanda 8 kişi hayatını kaybetti. Bu olayda 4 yaşındaki Taha Su, sele kapılarak kayboldu.

        Selden kaçmak için annesi ve ablası ile belediyeye ait itfaiye aracına binen ancak aracın devrilmesi sonucu sulara kapılarak kaybolan Taha'dan hala bir iz bulunamadı.

        Bölgede en son sel ve heyelan, 1 Eylül 2016'da Rize'nin Fındıklı ilçesinde yaşandı. İlçeye bağlı Beydere köyüne tatile gelen Hülya Işıklar, şiddetli yağışta evin yıkılabileceği korkusuyla 2 yaşındaki kızı ve 12 yaşındaki oğlu Efecan'ı yanına alarak evden ayrıldı.

        Anne Işıklar, kucağına aldığı kızını sel sularından kurtararak çay tarlasına bıraktı ancak elini tuttuğu oğlu Efecan ise ellerinden kayıp suya kapıldı.

        AFAD, AKUT ve diğer ekiplerin, bir gün önce arkadaşları ile neşe içinde oynadığı derede kaybolan Efecan'ı bulmak için yürüttüğü çalışmalar sonuçsuz kaldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler