Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Ladik Belediyesi tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla bir dizi tedbir alındığı bildirildi.

        Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların bayramı rahat ve huzurlu bir ortamda geçirmelerini sağlamak amacıyla zabıta ve temizlik işleri ile diğer ilgili birimlerin görevleri başında olacağını söyledi.

        Kurbanların kapalı yerlerde kasap veya ehil kişiler tarafından kesileceğini bildiren Özbalcı, şunları kaydetti:

        "Kurbanlıklar, yol, cadde, meydan gibi açık sahalarda değil, kapalı veya dıştan görülmeyecek şekilde etrafı çevrili yerlerde kesilecek. Vatandaşların, olabilecek kazaya karşı kurbanlarını ehil kişilere kestirmesi çok önemli. Halkımızdan rica ve beklentim, kurban atıklarını gelişi güzel atmamaları, köpek ve kedilerin ulaşamayacağı kadar derin çukura gömülmesi veya yakılmasıdır."

        Özbalcı, kurban kesiminden küçük çocukların olumsuz etkilenebileceğine dikkati çekerek, çocukların kesim yerlerine yaklaştırılmaması uyarısında bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler