Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - TUĞBA YARDIMCI - Dünyanın ve Türkiye'nin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Uzungöl'de, Kurban Bayramı tatilini geçirmek isteyenlerin yoğun talebi dolayısıyla konaklama tesisleri tam kapasite hizmet verecek.

        Dik yamaçları ve muhteşem orman örtüsünün yanı sıra yaban hayatıyla da öne çıkan Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl Mahallesi'ndeki "Özel Çevre Koruma Bölgesi" içinde yer alan Uzungöl, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

        Her yıl çoğunluğunu Körfez ülkelerinden gelen yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği Uzungöl'de Kurban Bayramı tatilinde de yoğunluk yaşanıyor. Uzungöl'ü ziyaret eden Arap turistler, gölde deniz bisikletiyle gezintinin yanı sıra yamaç paraşütü yapma imkanı da buluyor. Turistler, Trabzon'a 99, ilçe merkezine ise 19 kilometre mesafedeki gölün etrafındaki köy ve yaylaları da ziyaret ediyor.

        Konuklar, deniz seviyesinden bin 90 metre yüksekte, vadinin ortasında bulunan ve yamaçlardan düşen kayaların Haldizen Deresi'nin önünü kapatmasıyla oluşan gölün etrafını çevreleyen yollarda, yaya olarak ya da bisikletle dolaşabiliyor.

        - "Hizmet açısından belirli bir kaliteyi yakaladık"

        İlçenin Belediye Başkanı Hanefi Tok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uzungöl'de sezonun neredeyse tamamının yüzde 90-95 doluluk oranıyla geçtiğini söyledi.

        Uzungöl'ü ziyaret edenlerin yaklaşık yüzde 99'unun yabancı turistlerden oluştuğunu belirten Tok, yabancıların ise hemen hemen hepsinin Arap turistler olduğunu anlattı.

        Tok, Karadeniz Bölgesi'ne gelen Arap turistlerin en uzun süre Uzungöl'de konakladığını ifade ederek, ziyaretçilerin en az bir hafta ya da 10 gün Uzungöl'de kalmayı tercih ettiklerini vurguladı.

        Türkiye'de 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından turizmde aksama yaşanıp yaşanmayacağı konusunda endişelendiklerini anımsatan Tok, şöyle devam etti:

        "15 Temmuz'dan sonra 'acaba Karadeniz'de, Uzungöl'de turizmle ilgili bir sıkıntı yaşar mıyız?' diye çekince taşıyorduk. Şükürler olsun ki insanların Türkiye'ye olan güvenleri sarsılmadı. Gerek Arap gerek yerli turizm açısından hiçbir gerileme yok. Sadece 15 Temmuz sabahında bir, iki rezervasyon iptal edildi. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın bakanlarımızın, milletvekillerimizin ve milletin dik duruşu sayesinde, darbeye karşı seferberlik ilan edilmesi sayesinde Türkiye normal haline döndü."

        Tok, Kurban Bayramı tatili süresince Uzungöl'deki konaklama tesislerinin tamamının yüzde 100 kapasite ile çalışacağına dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

        "Tesislerimizde bayramda yüzde 100 doluluk oranı var. Misafirlerimizi ağırlama noktasında tesislerimizde her hangi bir sıkıntı yok. Hizmet açısından belirli bir kaliteyi yakaladık. Önemli olan müşteri memnuniyetidir. Müşterinizi memnun edeceksiniz ki yarın daha fazla turist bölgeye gelsin. Bu noktadan hareketle özellikle de fiyat istikrarsızlığına müsaade etmemeye gayret ediyoruz."

        Bayram tatilinde konaklayacak turistlerin yanı sıra günübirlik ziyaretçilerin de yoğun şekilde Uzungöl'e gelmesini beklediklerini dile getiren Tok, "Bölgemiz, ilimiz ve Uzungölümüz güvenli bir yer. Yurt dışına çıktığımda hiçbir zaman kendimi ülkemde olduğu gibi rahat hissetmiyorum. Ben eminim ki Araplar kendi ülkelerinden daha rahat şekilde burada yaşamlarını sürdürüyorlar. Bu bizim misafirperverliğimizden kaynaklanan bir durum." dedi.

        Tok, turizmin bölge için önemli olduğunu çünkü insanların yapacağı başka bir şey bulunmadığını belirterek, "Yasal çerçeve içinde yatırımlarımız, projelerimiz devam edecek." diye konuştu.

        Belediye olarak ilgili kurumlarla Uzungöl'de bir çok çalışma gerçekleştirdiklerini paylaşan Tok, "Geçen yıl yaptığımız peyzaj düzenlemelerinin gerekliliğini bu yıl gördük. Oturma ve park alanları yeni yeni görülmeye başladı. Valilik, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile 360 derece yürüyüş yolları oluşturduk, bu yollar Uzungöl'e nefes aldırdı adeta Uzungöl'ü Uzungöl yapan yatırımlar oldu." ifadelerini kullandı.

        Tok, imar yollarının yapımı, su ve kanalizasyon hatlarının revize edilmesi gibi çeşitli altyapı çalışmalarını da sezonun kapanmasının ardından gerçekleştireceklerini vurgulayarak, Uzungöl'ün altyapı sorununu 2017 yılının başlarında çözüme kavuşturmayı hedeflediklerini söyledi.

        Yaklaşık 6 bin 500 yatağa sahip Uzungöl'de günde ortalama 20 ton çöp toplandığına işaret eden Tok, "Temizlik elemanları günde 3 kez çöp alıyor. Sezonda buraya günde 6, 7 bin araç geliyor. Araçlarda ortalama 3 kişi olduğunu düşünsek 20-25 bin kişinin geldiği ortamdan bahsediyoruz. Herkesin yere bir çöp attığını düşünün... Bu noktadan hareketle temizlik çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz." dedi.

        Uzungöl yolundan aynı zamanda 5 yayla ve 4 mahallenin de ulaşımının sağlandığını aktaran Tok, yoğunluk dolayısıyla zaman zaman tıkanma noktasına gelen trafik sorununu çözmek için alternatif yol arayışı içinde olduklarını belirtti.

        Tok, yayla ve mahallelerin ulaşımının transit yolla sağlanması durumunda trafik sorununun da yüzde 40 civarında çözüme kavuşturulacağına inandığını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler