Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya'da kurulan canlı hayvan pazarında arife günü hareketliliği yaşanıyor.

        Erenler ilçesinde kurulan hayvan pazarında, fiyatların son gün düşmesini bekleyen vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.

        Doğu ve Güneydoğu'dan gelen kurbanlıklar alıcılarını bekliyor.

        Bayram öncesi satıcıların yüzünü güldüren yoğunluğun yanı sıra, özellikle uzak illerden gelen bazı satıcılar da, ellerinde kalan kurbanlıkları satamamanın endişesini taşıyor.

        Sakarya'nın Arifiye ilçesinde besicilik yapan Rıdvan Adıgüzel'in 20 bin liraya satılığa çıkardığı bir ton 150 kilogram gelen tosunu ve boyalarla farklı desenler oluşturan koçlar bayram öncesi pazarda en çok dikkati çeken kurbanlık arasında yer alıyor.

        Adıgüzel, gazetecilere yaptığı açıklamada, en büyük tosununun bir ton 250 kilogram geldiğini söyledi.

        Tosunun pazarın en büyük hayvanı olduğuna dikkati çeken Adıgüzel, "Tosunun fiyatı 20 bin lira. 16 bin lira verdiler vermedim. Alıcısını bekliyoruz. Yaklaşık 1,5 yıldır bu tosuna bakıyorum. Günde 10-12 kilogram yem yiyor." dedi.

        Pazarda küçükbaş hayvan fiyatları 500 ile 2 lira, büyükbaş hayvanlar ise 5 bin ile 20 bin lira arasında değişen fiyatlardan alıcı buluyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler