Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ(AA) - Sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığı Yüksekova'da vatandaşlar, huzur için ellerini semaya açtı.

        Yüksekova'da huzur ve güvenliğin tesisi amacıyla başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılmasıyla hayat normale döndü.

        Bayram öncesinde yaptıkları alışverişle hazırlıklarını tamamlayan vatandaşlar, sabah erken saatlerde bayram namazı için camilere akın etti.

        İlçe merkezindeki İhsaniye Camisi'nde kılınan bayram namazına Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, Şemdinli Kaymakamı Murat Öztürk, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

        Camide birlikte saf tutan vatandaşlar, namazın ardından yeniden huzurlu bir ortama kavuşabilmek için dua etti.

        Namazdan sonra vatandaşlarla bayramlaşan Vali Toprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramların birlik ve beraberliğin, manevi değerlerin pekiştiği günler olduğunu vurguladı.

        Yüksekovalıların bayramını kutlayan Toprak, "Vatandaşlarımızla bir bayrama daha kavuştuk. Bayramın, küslüklerin giderilmesine, kardeşliğin pekişmesine, ayrılıkların kaybolmasına vesile olmasını diliyorum. Yüksekovalı kardeşlerimle bayramlaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah sağlık mutluluk içinde nice bayramlara ulaşırız." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler