Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT (AA) - MUHAMMED NURİ ERDOĞAN - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Genelkurmay Başkanlığı önünde başına isabet eden şarapnel parçasıyla yaralanan ve bir hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra şehit düşen Yıldız Gürsoy'un ailesi, kızları olmadan ilk bayramı geçirecek olmanın hüznünü yaşıyor.

        Yozgat'ın Sarıkaya ilçesi Tepedoğan köyünde Yıldız Gürsoy için mevlit okutan yakınları, Kurban Bayramı'nı buruk karşıladı.

        Yıldız Gürsoy'un ağabeyi Okay Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kız kardeşinin acısının hala yüreklerinde olduğunu söyledi.

        FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da Ankara'da annesinin yanında olduğunu, dışarıda ailecek çay içtikten sonra eve geldiklerini ve yaşanan olayları televizyondan öğrendiklerini anlatan Gürsoy, şunları söyledi:

        "Haberleri izleyince büyük bir şaşkınlık yaşadık. 'Türkiye elden gidiyor' dedik. 'Yarınımız ne olacak, sabaha nasıl uyanacağız?' düşüncesi sardı bizi. Şehit kardeşim de çok heyecanlandı, 'Ben gideceğim. Olay yerlerine gideceğim. Kızılay’a ineceğim' dedi. Ben de 'Sen kesinlikle gitmeyeceksin. Ben gideceğim' dedim. Ben evden çıktıktan sonra iş yerinde beraber çalıştığı kız arkadaşıyla Genelkurmay Başkanlığının önüne gidiyorlar."

        Kardeşi Gürsoy'un yürekli bir kız olduğunu, vatanı için her olayda hep en ön saflarda yer aldığını vurgulayan ağabey Gürsoy, ''Ben gece eve döndüğümde kardeşimizin evde olmadığını gördüm. Annem de kız arkadaşıyla ben çıktıktan hemen sonra çıktığını söyledi. Annem, kız kardeşimizi durduramadığını, 'Vatan sevgisi ana sevgisinden daha ağır bastı' diyerek evden çıktığını söyledi.'' dedi.

        - "Ameliyat izinden kardeşimizi teşhis ettik"

        Gürsoy, kardeşinin eve dönmemesi üzerine diğer kardeşi ile beraber Ankara'da olay yerlerini, hastaneleri ve morgları tek tek gezdiklerini ancak Yıldız Gürsoy'u bulamadıklarını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

        "Kardeşim o an üzerine kimliğini de almamış, onun için de bulmakta zorluk çektik. Ankara Hastanesinde yaşını söyledik, tipini tarif ettik ve hemşirenin biri tarifimize uygun bir bayanın geldiğini söyledi. Onun da yoğun bakımda olduğunu söyledi. Helikopterden açılan ateş sonucu başına, kafasının arkasına isabet eden şarapnel parçası sonucu öyle bir değişmiş ki tanıyamadık. Vücudunda daha önceden bir ameliyat izi vardı. O izden kardeşimiz olduğunu anladık. Kardeşim hastanede yoğun bakımda bir hafta tedavi gördü. Doktorlar kardeşimin yaşasa bile başında şarapnel parçasının kalacağını söylemişlerdi."

        Kız kardeşi gibi duyarlı insanlar, kahramanlar sayesinde Türk milletinin huzurlu bir yaşam sürdürdüğünün ve vatanın dimdik ayakta durduğunun altını çizdi.

        - "Kardeşim olmadan ilk defa bir bayram yaşayacağız."

        Ateşin düştüğü yeri yaktığını belirten Gürsoy, şöyle devam etti:

        "Allah'ın gazabı o kötülerin üzerine olsun. Bundan dolayı da, idam istiyoruz. Bunlar cezasını çeksin. Ben şunu anlamıyorum, sen albay olmuşsun, yarbay olmuşsun gereken makama gelmişsin, sen daha neyin peşindesin? Vatanımız çok güzel, Türkiyemiz çok güzel, sen daha nereye çıkmak istiyorsun da bu darbeye kalkışıyorsun? Kardeşim olmadan ilk defa bir bayram yaşayacağız. Çok üzgünüz ama gene de 'Vatan sağ olsun' diyoruz. Teselliyi de öyle buluyoruz. Biz onun acısını yüreğimize gömdük, Allah devletimize zeval vermesin. Ben de olabilirdim o olay yerinde o gün, ben de şehit olabilirdim ama şehadet şerbetini içmek kardeşime nasip oldu. Şehit ağabeyi olmaktan da gururluyum.''

        Yıldız Gürsoy'un ablası Muazzez Badu da kız kardeşlerinin acısının hala yüreklerinde olduğunu onsuz ilk defa bir bayram geçireceklerini anlattı.

        Onun acısıyla hala içlerinin yandığını vurgulayan Badu, ''Üzülüyoruz ama elden gelen bir şey yok. Vatan sağ olsun. Şehit oldu bacım. Kardeşim vatanını çok severdi, vatanına düşkündü. Kimsenin de burnunun kanamasını istemezdi." sözlerine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler