Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova ilçesinde vatandaş ve güvenlik güçleriyle bayramlaştı.

        Vali Toprak, beraberinde Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, Şemdinli Kaymakamı Murat Öztürk, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ile bayramlaşma törenine katıldı.

        Vali Toprak, burada yaptığı konuşmada, bayramların birlik, beraberliğimizin manevi, milli değerlerimizin gündeme geldiği, kaynaşmanın arttığı, küskünlüklerin giderildiği ve kardeşlik duygularının kabardığı günler olduğunu söyledi.

        Birlik ve beraberlik tablosunun kendisini son derece mutlu ettiğini kaydeden Vali Toprak, "Şu anda gördüğüm kadarıyla asker, polis, sivil vatandaş hepimiz burada bir aradayız. Kurban Bayramı’nı siz Yüksekovalı vatandaşlarımla birlikte geçirmekten çok büyük bir mutluluk duyuyorum." dedi.

        Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığındaki törene de katılan Vali Toprak, buradaki askerlerin bayramını da kutladı.

        "Şunu da yine mutlulukla ifade etmek istiyorum ki, istenmeyen durumlar olmakla birlikte geçen senenin sonunda ve bu senenin başında bu memleketimizin güzel köşesinde yaşanmış olan sıkıntıların atlatılmış olduğunu, vatandaşlarımızın ve güvenlik güçlerimizin çok daha rahatlamış olduğunu, daha rahat hareket edebildiklerini, birbirleriyle çok daha güzel şekilde kaynaştıklarını görüyoruz." diyen Vali Toprak, "Huzurun bu güzel Yüksekova’ya sinmiş olduğunu görmek beni çok mutlu etmektedir. Allah’tan niyaz ediyorum ki, bu birlik ve beraberliğimiz, bütünlüğümüz, kardeşliğimiz asker, polis demeden sivil demeden güçlenerek devam etsin." ifadesini kullandı.

        3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel'i yürüttüğu başarılı çalışmalardan dolayı kutlayan Vali Toprak, şöyle devam etti:

        "Resmi üniformalı subay, astsubay ve askerlerini de Yüksekova sokaklarında dolaştırmak istediğini de ayrı bir kıvanç ve onurla izliyorum. Gerçekten bu kadar üstün niyetli, muhabere konusunda bu kadar cesur, atılgan ve kararlı bir komutanımızın Yüksekova ve Hakkari'deki sivil vatandaşlarımızla bu kadar haşır neşir olmak istemesini, bu kadar yakın olmasını büyük bir takdirle ben de izliyorum, devletimiz de izliyor. Bu da bizim için bir şanstır. Bu vesileyle de kendisine ayrıca teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bugün olduğu gibi bundan sonraki yıllarda da huzur, sağlık, mutluluk, afiyet içerisinde bu güzel bayramları hep birlikte ifa ederiz. Daha güçlenerek, daha güçlü bir Türkiye olarak, daha güçlü bir millet olarak dünyadaki yerimizi de almış oluruz."

        Vali Toprak, eşi Funda Toprak, Tuğgeneral Tokel, Tuğgeneral Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Holoğlu ve eşi Nurşen Holoğlu ile birlikte çocuklara oyuncak ve bayram harçlığı da dağıttı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler